SELÇUKLU’DA KAR MESAİSİ

20/02/2015
Selçuklu Belediyesi kar yağışının başlamasıyla birlikte ilçe genelinde hayatın olumsuz etkilenmemesi için tedbir aldı. Başarakavak, Tepekent, Sızma, Selahattin ve Akpınar Mahallerinde kar küreme çalışmaları aralıksız devam ediyor.
Selçuklu Belediyesi, yurdu etkisi altına alan yoğun kar yağışı ile birlikte ilçe merkezi ile yeni bağlanan köy ve beldelerde kar küreme ve yol açma çalışmalarına aralıksız devam ediyor. Kar ve buzlanmaya karşı, kar küreme, tuzlama ve solüsyon çalışması yapan acil müdahale ekipleri, vatandaşların olumsuz etkilenmemesi ve kar yağışının olumsuz etkilerini en aza indirmek için yoğun mesai harcıyor.
Başarakavak, Tepekent, Sızma, Selahattin ve Akpınar Mahallerinde yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle kar kalınlığı yer yer bir metreye ulaştı. Mahallelerin şehir merkezine ulaşımının sorunsuz sağlanması, vatandaşların sağlıklı bir şekilde ulaşımını sağlayabilmek ve günlük çalışmalarını sürdürebilmeleri için için kar küreme, tuzlama ve solüsyon çalışmaları ekiplerin yoğun çalışmaları ile devam ediyor. Bu çalışmalarda toplam 52 araç, 400’ e yakın personel görev yapıyor. Çalışmalarda 200 ton tuz kullanıldı.
İlçe genelinde hayatın olumsuz etkilenmemesi için çalışmaların aralıksız devam ettiğini belirten yetkililer, “Başarakavak, Tepekent, Sızma, Selahattin ve Akpınar Mahallerinde kar yer yer bir metreyi buluyor. Yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle çalışmalar çok zor şartlarda yürütülse de kar küreme ve yol açma çalışmaları aralıksız devam ediyor” dedi.
Son Haberler
01/01/2026
BAŞKAN PEKYATIRMACI; “2025 YILINDA BELİRLEDİĞİMİZ TÜM YATIRIM HEDEFLERİMİZİ TAMAMLADIK”

31/12/2025
Selçuklu Belediyesi’nden Dijital Dönüşüm Hamlesi: e-imar Yazılımı 2026’da Hizmete Giriyor

29/12/2025
Çocuklar 4 Gün Boyunca Eğlenceye Doydu Şivlilik Çocuk Bayramı 450 Bin Kişilik Rekor Katılımla Sona Erdi

26/12/2025
102 Bin 417 Misafir Selçuklu Kongre Merkezi’ne Akın Etti Şivlilik Çocuk Bayramı Rekor Katılımla Başladı

26/12/2025
Başkan Pekyatırmacı Regaip Kandili Münasebetiyle Vatandaşlarla Bir Araya Geldi
