OKULLARDA KAR TEMİZLİĞİ
12/01/2015
Selçuklu Belediyesi ekipleri ilçe genelinde yer alan okulların giriş-çıkışları ile okul çevrelerini temizleyerek okulları eğitime hazır hale getirdi.
Selçuklu Belediyesi, kar tatilinin ardından eğitim ve öğretimin yeniden başladığı Konya’da öğrencilerin okullarına sorunsuz ulaşımı için mesai yapıyor. Ekipler, ilçede yoğun kar yağışının ardından oluşan kar kütlelerinin temizliği ve oluşan buzlanmaya karşı büyük uğraş veriyor. İş makinelerinin de kullanıldığı temizleme çalışmalarında okul bahçeleri ve çevresinde biriken karlar temizleniyor. Ayrıca okul çevrelerinde de ekipler halinde yürütülen çalışma ile oluşan buz kütleleri kırılmak suretiyle okul yollarındaki engeller kaldırılıyor.
Geçtiğimiz hafta yoğun kar yağışının etkili olduğu Konya’da yeni hafta ile birlikte eğitimin yeniden başlaması ile,“Selçuklu Beleyesi Acil Müdahale Ekipleri ile 24 saat mesai esasına dayalı bir çalışma yürütüyor. Kar tatili sonrasında yeniden açılan okulların da eğitim gören öğrenciler okullara ulaşımda zorluk yaşamamaları için okul bahçeleri ve çevresinde kar temizliği yapılıyor. İlçe genelinde karla mücadele ve temizlik çalışmalarının aralıksız devam edeceği belirtildi.
Karla Mücadele Sürüyor
Selçuklu Belediyesi, 80 araç ve 633 personel ile karla mücadeleye devam ediyor Şu ana kadar kar küreme ve tuzlama çalışmalarında 600 tondan fazla tuz kullanıldı.
Son Haberler
23/04/2026
Selçuklu’da Arıcılık Eğitimi Ve Hibe Desteği Sürüyor

22/04/2026
Başkan Pekyatırmacı: “Çocuklarımız Güçlü Türkiye’nin Mimarlarıdır”

20/04/2026
Selçuklu Balkan Gençlik Akademisi Başladı

19/04/2026
Başkan Pekyatırmacı: “İstişareler Hizmet Kalitemizi Artırıyor”

13/04/2026
Selçuklu’dan Okuma Kültürüne Anlamlı Katkı Selçuklu’da “Okur-Yazar Buluşmaları” 4. Kez Öğrenci ve Yazarları Bir Araya Getiriyor
