Mevlana Talasemi Derneği’nden Başkan Pekyatırmacı’ya Ziyaret

08/05/2025
Mevlana Talasemi Hastaları ve Aileleri Yardımlaşma Derneği Başkanı Mustafa Dolu, 8 Mayıs Dünya Talasemi Günü’nde Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı’yı ziyaret etti.
Mevlana Talasemi Hastaları ve Aileleri Yardımlaşma Derneği Başkanı Mustafa Dolu ve beraberindeki dernek üyeleri, Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı’ya ziyarette bulundu. 8 Mayıs Dünya Talasemi Günü çerçevesinde gerçekleşen ziyarette Konya’daki talasemi hastalarının durumu ele alındı. Ayrıca talasemi hastalarının karşılaştığı sorunlara dikkat çekilerek toplumda farkındalık oluşturmanın önemine dikkat çekildi.
Ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade eden Başkan Ahmet Pekyatırmacı, “8 Mayıs Dünya Talasemi Günü’nde farkındalık için hep birlikteyiz. Talasemiyle mücadele eden kardeşlerimizin ve ailelerinin sesi olmak, bu konuda toplumsal farkındalığı artırmak hepimizin sorumluluğu. Toplum olarak hepimize düşen görev; farkındalığı artırmak, destek olmak ve daha duyarlı olmak. Halk arasında Akdeniz Anemisi olarak bilinen Talasemi, kalıtsal bir kan hastalığıdır ve erken tanı sayesinde önlenebilir. Bu hastalığın tedavi sürecinde en hayati ihtiyaçlardan biri ise düzenli kan bağışıdır ve kan bağışı konusunda desteklerimizi esirgememiz gerekiyor. Bu anlamlı günde bir kez daha hatırlatmak isterim ki; bir damla kan, bir can demektir. Bu konuda herkesi daha duyarlı olmaya ve destek vermeye davet ediyorum” dedi.
Dernek Başkanı Mustafa Dolu da desteklerinden ötürü Başkan Pekyatırmacı’ya teşekkür etti.
Öte yandan Selçuklu Belediyesi de bu anlamlı günde farkındalık oluşturmak için Selçuklu Kongre Merkezi led ekranlarında düzenli kan bağışının önemine dikkat çeken mesaja yer verdi.
Son Haberler
24/02/2026
Selçuklu Sanat Akademisi’nde 14. Dönem Ön Kayıtları Başladı

23/02/2026
SAGEM’den Ailelere ve Çocuklara “Teknoloji Bağımlılığı İle Mücadele” Semineri

22/02/2026
Selçuklu Belediyesi Çevre Hassasiyetini Gündemden Düşürmüyor Selçuklu’da Atık Kumbaram Fiyatları Güncellendi

19/02/2026
Başkan Pekyatırmacı Kibrit Camii’nde vatandaşlarla bir araya geldi Selçuklu’da Ramazan Bereketi İlk Teravihle Başladı

18/02/2026
Selçuklu’nun Türkiye’ye öncü eğitim yatırımları yerinde incelendi Başkan Pekyatırmacı Meb Ortaöğretim Genel Müdürü Halil İbrahim Topçu’yu Selçuklu’da Ağırladı
