SAGEM’den Ebeveynlere “Sınav Kaygısı” Semineri

08/05/2025
SAGEM tarafından ailelere yönelik olarak çocukların ve gençlerin eğitim hayatında karşılaştıkları önemli bir konuya ışık tutmak için ”Sınav Kaygısı” konulu seminer düzenlendi.
Selçuklu Belediyesi tarafından ilçeye kazandırılan ve toplumun temel taşı olan aile kurumunun yapısını güçlendirmeyi hedefleyerek kurulan Selçuklu Aile Gelişim Merkezi (SAGEM), ailelerin gelişimini desteklemek amacıyla eğitim programları ve seminerler düzenlemeye devam ediyor. Bu kapsamda birçok öğrencinin ve ailelerin yaşamının önemli bir parçası hâline gelen sınav kaygısı ve bu süreçte çocuklara nasıl destek olunacağı konusunu daha yakından anlamak adına “Sınav Kaygısı” konulu bir seminer düzenlendi.
SAGEM konferans salonunda gerçekleştirilen etkinlikte; sınav kaygısının ne olduğu, neden oluştuğu, ailelerin bu süreçte nasıl bir tutum sergilemesi gerektiği ve çocukların kendilerini güvende hissetmeleri için neler yapılabileceği konuları hakkında ailelere ayrıntılı bilgi verildi. Alanında uzman konuşmacı tarafından sınavların sadece akademik başarı değil, aynı zamanda duygusal dayanıklılık, özgüven ve aile desteği açısından da oldukça belirleyici bir süreç olduğunu ve bu süreçte yaşanan kaygı, çocukların potansiyelini tam olarak ortaya koymalarına engel olduğu ailelere iletildi. Uzman konuşmacı sadece çocukların değil, ailelerin de bu kaygıyla nasıl başa çıkabilecekleri hakkında bilgiler verdi. Çocukların başarılarını belirleyen en önemli faktörlerden biri, aileden aldığı anlayış, destek ve doğru yaklaşım olduğunu belirten uzman konuşmacı sınav sürecinde ailelerin çocuklara nasıl yaklaşması gerektiğini anlatarak, çocukların sınav sürecini daha sağlıklı, daha güçlü ve daha özgüvenli bir şekilde yönetmelerine birlikte destek olmalarını belirtti.
Son Haberler
03/11/2025
Türkiye’ye örnek Pazar 24.kez kapılarını vatandaşlara açtı Selçuklu 2. El Pazarı Ekonomik ve Çevreci Alışverişin Merkezi Olmayı Sürdürüyor

02/11/2025
Başkan Pekyatırmacı’dan Yeni Nesil Şehir Kütüphnesi’ne Ziyaret

31/10/2025
Başkan Pekyatırmacı Kampüs Camii’nde Gençlerle Bir Araya Geldi

29/10/2025
Selçuklu’da 40 Bin Metrekarelik Alanda Asfalt Çalışması Tamamlandı

28/10/2025
Başkan Pekyatırmacı’dan 29 Ekim Mesajı “Cumhuriyet En Büyük Zaferimizdir”
