Selçuklu’dan 100 Bin Ton Asfalt ALTYAPI VE ASFALT ÇALIŞMALARI İLÇEYE DEĞER KATIYOR
10/11/2023
Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı, yıl boyunca 100 bin ton asfalt, 120 bin metrekare parke çalışması gerçekleştirerek yolların standardını arttırdıklarını söyledi.
Yıl boyunca sürdürdüğü altyapı, asfalt ve parke, bordür çalışmalarıyla ilçenin modern fiziki görünümüne katkı sunan Selçuklu Belediyesi Selahattin Eyyubi Mahallesi’ne yeni bir sürücü adayları eğitim parkuru kazandırıyor.
Selçuklu Belediyesi yaptığı altyapı ve asfalt çalışmalarıyla ilçenin çehresini değiştirmeye devam ediyor. Belediye ekipleri her yıl nüfusun ortalama 20 bin arttığı ve konut sayısıyla Türkiye'nin metropol ilçeleri arasında yer alan ilçede, altyapı ve asfalt çalışmalarında belirlenen hedefleri aşmak için aralıksız çalışıyor.
Selahattin Eyyubi Mahallesi Kahramanlar Caddesi’nde sürdürülen sıcak asfalt çalışmasını yerinde inceleyen Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı, mevsim koşulları elverdikçe çalışmaların süreceğini söyledi.
Başkan Pekyatırmacı,“Sürücü adaylarının eğitimleri için yeni bir güzergah oluşturuyoruz”
Selahattin Eyyubi Mahallesi Kahramanlar Caddesinde yol yapım çalışmalarını aralıksız sürdürdüklerini ifade eden Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı, “Kahramanlar Caddesinde 1.200 metre uzunluğunda ve 30 metre genişliğinde bir ana güzergahı tesis etmiş durumdayız. Burada altyapı, parke, bordür ve asfalt çalışmalarıyla birlikte bu çalışmalarımızı bitirdiğimiz zaman çok önemli bir ana güzergahı tamamlamış olacağız. Bu yolun bir özelliği de şu; bütün trafikle ilgili sürücü kurslarının çalışma güzergahı bu bölgede. Kahramanlar Caddesinin başlangıcından itibaren yeni çalışmaları bitirdiğimiz alana kadar trafik eğitimleri ve sınavların yapılabileceği yeni bir güzergahı da oluşturmuş oluyoruz. Sürücü kurslarımız çok güvenli bir şekilde bu güzergah üzerinde hem eğitim çalışmalarını devam ettirecekler hem de Milli Eğitim Müdürlüğümüz sınavları rahat bir şekilde trafiğe de katılım sağlayarak bu güzergah üzerinde yapabilecekler. Özellikle Kahramanlar Caddesi’nin yukarı kısmında yaptığımız bu çalışmayla birlikte trafik sürücü kurslarımız eğitim çalışmalarını yaparken yan ceplerimizde yanaşma, park etme ve dönüş faaliyetlerini de rahat bir şekilde trafik yoğunluğunu az olduğu bu bölgede gerçekleştirebilecekler.” Dedi.
“Çalışmalarımızla yollarımızın standardını yükseltiyoruz”
Selçuklu’da yıl boyunca altyapı, parke, bordür ve asfalt çalışmalarıyla yoğun bir çalışma dönemi geçirdiklerini ifade eden Başkan Pekyatırmacı,“Artık dönemin sonlarına doğru geldik. Hava şartlarında müsaade ettiği ölçülerde bu çalışmalarımızı çok yoğun bir şekilde devam ettiriyoruz. İlçemizde bu yıl içerisinde 100 bin ton asfaltı ve 120 bin metrekare parke çalışmasını tamamlamış olacağız. Hem merkezde hem dış mahallelerimizde ihtiyaç olan bütün alanlarda sıcak asfalt çalışmalarını, yol çalışmalarımızı çok yoğun bir şekilde devam ettirdik. Vatandaşlarımızın ihtiyaç ve talepleri doğrultusunda bütün yollarımızda hem yollarımızın standardını yükseltmek için hem de vatandaşlarımızın rahat bir şekilde ulaşımlarını sağlayabilmeleri için çalışmalarımızı çok yoğun bir şekilde devam ettiriyoruz. İhtiyaçlar doğrultusunda da bu çalışmalarımızın yine planlamalarını sürdürüyoruz.” Şeklinde konuştu.
Son Haberler
18/08/2025
Selçuklu Belediyesi’nden Şehir Estetiğine Katkı Sağlayacak Uygulama; Belediyeye Ait Tüm Totemler Kaldırılıyor
17/08/2025
SELÇUKLU BELEDİYESİ “ŞEHRİMİ TANIYORUM” PROJESİ İLE YAŞLILARI AĞIRLADI
15/08/2025
Selçuklu’da Cuma Bereketi Sürüyor
15/08/2025
Türkiye’de Örnek Olacak Tesisler Basın Mensuplarına Tanıtıldı Eğitime ve spora değer katacak yatırımlara Selçuklu imzası
14/08/2025
Başkan Pekyatırmacı Göreve Yeni Başlayan Personel İle Buluştu