SELÇUKLU’DA DIŞ MAHALLELERİN YOL KONFORU YÜKSELDİ

04/12/2022
Selçuklu Belediyesi asfalt sezonunda dış mahallerde sürdürdüğü çalışmalar ile yolları modern bir görüntüye dönüştürdü.
Selçuklu Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğüne bağlı ekipler asfalt sezonuyla birlikte ilçe merkezinin yanı sıra dış mahallelerde de çalışmalarını yoğun bir tempo ile sürdürdü. Sıcak ve soğuk asfalt çalışması yapılan mahalle yolları modern bir görünüme kavuştu.
2022 yılı hizmet planlaması kapsamında dış mahalleler için belirlediği asfaltlama hedefine ulaşan Selçuklu Belediyesi sezon için belirlenen hedeflerin üzerinde çalışma gerçekleştirdi. Selçuklu Belediyesi Fen İleri Müdürlüğü ekipleri çalışmalar kapsamında bugüne kadar Ulumuhsine- Derbent, Küçükmuhsine- Derbent, Kızılcakuyu- Aksaray, Güvenç- Ankara yolu, Yukarıpınarbaşı- Sarıcalar, Sızma- İstanbul Yolu, Bağrıkurt- İstanbul Yolu, Çaltı- Sarıcalar, Yazıbelen- Ankara Yolu, Kervan- Eğribayat Mahallerini birbirine bağlayan yollarda 47 bin metre uzunlukta 81 bin 360 ton sıcak asfalt çalışması yaptı. .
Mevsim koşulları elverdiği sürece çalışmalarına devam edecek olan ekipler kalan dış mahalle bağlantı yollarının tamamına 2022 yılı içinde tamamlamayı hedefliyor.
Başkan Pekyatırmacı; “Dış mahallelerimize ulaşımı daha da kolaylaştırdık”
Dış mahallelerin ulaşım kalitesi ve konforunu artırmak adına sezon boyunca önemli çalışmalar sürdürdüklerini belirten Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı, “Dış mahallelerimizde yollarımızı hem modern bir görünümüne kavuşturduk hem de dış mahallelerimize ulaşımı kolaylaştırmış olduk. Selçuklu ilçemizde merkez mahallelerimizde olduğu gibi merkez dışındaki mahallelerimizde de yol standartlarını yükseltmek için, asfalt kalitesini arttırmak için çok önemli çalışmalar yapıyoruz. Selçuklu'da bulunan bütün dış mahallelerimizde hem ana yoldan dış mahalle bağlantı yollarını hem de dış mahallelerimizin kendi aralarındaki bağlantı yollarını, yol genişletme çalışmalarıyla ve sıcak asfalt çalışmalarıyla standardını yükseltiyoruz. Bu çalışmalar mahallelerimizin şehir merkezine ulaşımında çok önemli bir yere sahip ve bu anlamda hemşehrilerimizin ulaşımına çok önemli bir katkı sağladık. İnşallah önümüzdeki yıl da bu çalışmaları sürdürerek diğer mahallelerimizin yollarını yenileyeceğiz.”diye konuştu.
Son Haberler
05/01/2026
Selçuklu’da 2026 Yılının İlk 2. El Pazarı Yeniden Vatandaşlarla Buluştu

04/01/2026
Konya’nın Turizm Yıldızı: Konya Tropikal Kelebek Bahçesi 2025’te 603 Bin, Toplamda 4 Milyon 136 Bin 888 Ziyaretçiyi Ağırladı

01/01/2026
BAŞKAN PEKYATIRMACI; “2025 YILINDA BELİRLEDİĞİMİZ TÜM YATIRIM HEDEFLERİMİZİ TAMAMLADIK”

31/12/2025
Selçuklu Belediyesi’nden Dijital Dönüşüm Hamlesi: e-imar Yazılımı 2026’da Hizmete Giriyor

29/12/2025
Çocuklar 4 Gün Boyunca Eğlenceye Doydu Şivlilik Çocuk Bayramı 450 Bin Kişilik Rekor Katılımla Sona Erdi
