Gelecek nesil emin ellerde SELÇUKLU TRAFİK EĞİTİM PARKINDA EĞİTİMLER DEVAM EDİYOR

19/10/2022
Selçuklu Belediyesi tarafından ilçeye kazandırılan Trafik Eğitim Parkı gelecek nesillerde trafik bilinci kazandırmak adına eğitimlerine devam ediyor. Teorik ve pratik trafik eğitimlerin yer aldığı parkta Konya Trafik Eğitim Şube Müdürlüğü ekipleri eğitim veriyor.
Okul dışı öğrenme ortamlarıyla öğrencileri geleceğe her anlamda donanımlı ve bilinçli bir şekilde hazırlayan Selçuklu Belediyesi bu konuda SEDEP aracılığıyla örnek çalışmalarını sürdürüyor. Bu çerçevede Selçuklu Belediyesi tarafından ilçeye kazandırılan Trafik Eğitim Parkında trafik bilincinin oluşmasında önemli bir yeri olan eğitimler hummalı bir şekilde devam ediyor.
4. Sınıf öğrencilerinin “Trafikte Değerler ve Kurallar” temasıyla yapılan trafik eğitiminde öğrencilere temel trafik kuralları öğretilerek, trafik bilinci oluşturuluyor. Konya İl Emniyet Müdürlüğü Eğitim Şube Müdürlüğünde görevli polisler tarafından öğrencilere teorik ve uygulamalı olarak verilen eğitimler hava şartlarının müsade ettiği ölçü de devam edecek. Eğitimler 2023 yılında ise Mart ayından itibaren başlayarak Haziran ayına kadar sürecek. Eğitime il genelinden Selçuklu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne başvurmak kaydıyla talep eden bütün okullar katılabiliyor.
Haftanın üç günü Çarşamba,Perşembe ve Cuma günü öğlene kadar ilçe genelinde farklı okullara yapılan eğitimlerde 1.Dönem 7 okuldan 1100 öğrenci eğitim alacak. 2.Dönemde eğitimler aynı yoğunlukla devam ederek, öğrencilerin trafik bilinci geliştirilmiş olacak.
“ Çocuklarımızda trafik bilinci geliştikçe yollar daha da güvenli hale gelecek”
Çocuklara trafik bilincinin erken yaşta kazandırılmasının önemine dikkat çeken Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı, "Trafikte saygı her daim önemli. Bizlerde Selçuklu Belediyesi olarak bu saygıyı küçük yaşta çocuklarımıza aşılamak, trafik bilincini erken yaşta oluşturmak için çalışıyoruz. Bu kapsamda Konya İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Şube ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliği ile ilçemizde okuyan 4. Sınıf öğrencilerimiz trafik parkında hem teorik hem de pratik olarak trafik eğitimi alıyorlar. Burada trafik kuralları ile ilgili, yaya güvenliği ile ilgili, araç güvenliği ile ilgili bütün teorik bilgileri aldıktan sonra pratikte araç kullanarak trafikte nasıl seyredilmesi gerektiği, yaya geçişlerinde nasıl yavaş geçilmesi veya durulması gerektiği hususunda birebir bilgi ve deneyim sahibi oluyorlar.
Çocuklarımıza verilen temel eğitimler onlarda bugün yaya, yarın sürücü olarak trafik bilincini oluşturmaya katkı sağlayacak. Ben burada eğitim alan öğrencilerimize, ailelerine, öğretmenlerine ve eğitim veren görevli polis arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum." dedi.
Son Haberler
24/02/2026
Selçuklu Sanat Akademisi’nde 14. Dönem Ön Kayıtları Başladı

23/02/2026
SAGEM’den Ailelere ve Çocuklara “Teknoloji Bağımlılığı İle Mücadele” Semineri

22/02/2026
Selçuklu Belediyesi Çevre Hassasiyetini Gündemden Düşürmüyor Selçuklu’da Atık Kumbaram Fiyatları Güncellendi

19/02/2026
Başkan Pekyatırmacı Kibrit Camii’nde vatandaşlarla bir araya geldi Selçuklu’da Ramazan Bereketi İlk Teravihle Başladı

18/02/2026
Selçuklu’nun Türkiye’ye öncü eğitim yatırımları yerinde incelendi Başkan Pekyatırmacı Meb Ortaöğretim Genel Müdürü Halil İbrahim Topçu’yu Selçuklu’da Ağırladı
