ULUSLARARASI SELÇUKLU TARİHİ COĞRAFYASI II- İRAN SEMPOZYUMU BAŞLIYOR

12/10/2022
Selçuklu Belediyesi’nin de paydaşı olduğu “Uluslararası Selçuklu Tarihi Coğrafyası II- İran Sempozyumu” 13-15 Ekim tarihleri arasında gerçekleştirilecek.
Kültür ve Turizm Bakanlığı, Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu, Selçuklu Belediyesi, Necmettin Erbakan Üniversitesi, Türk Tarih Kurumu ve Mimarlar Odası Konya Şubesi işbirliğinde Necmettin Erbakan Üniversitesi Selçuklu Kültür ve Medeniyeti Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından düzenlenen “Uluslararası Selçuklu Tarihi Coğrafyası II- İran Sempozyumu” 13-15 Ekim tarihleri arasında gerçekleştirilecek.
Necmettin Erbakan Üniversitesi Ahmet Keleşoğlu İlahiyat Fakültesi salonunda düzenlenecek sempozyumda Avustralya, Rusya, Tacikistan, Azerbaycan, Irak, İran, Filistin, Ürdün, İsrail ve Afganistan’ın yanı sıra ülkemizden de yaklaşık 70 bilim adamı Büyük Selçuklu coğrafyasının İran bölümündeki siyasi, askeri, sosyal ve sanat konularında bildirilerini sunacak.
Sempozyum ile, İran bölgesinde Selçuklu varlığının kronolojik tespiti ve günümüze miras kalan yönlerinin ortaya konması, günümüzde bölgede yaşanan hareketliliğin sebeplerinin neden sonuç ilişkileri bağlamında ele alınması amaçlanıyor. Böylece Selçuklu tarihinde önemli bir yer edinen ve İslam Tarihi kaynaklarında Büyük Selçukluların kuruluş coğrafyası olarak tanımlanan bu bölgedeki Selçukluların hâkimiyet mücadeleleri de bütün yönleriyle ele alınacak.
Sempozyum 15 Ekim tarihinde gerçekleştirilecek kapanış oturumu ile sona erecek.
Son Haberler
20/04/2026
Selçuklu Balkan Gençlik Akademisi Başladı

19/04/2026
Başkan Pekyatırmacı: “İstişareler Hizmet Kalitemizi Artırıyor”

13/04/2026
Selçuklu’dan Okuma Kültürüne Anlamlı Katkı Selçuklu’da “Okur-Yazar Buluşmaları” 4. Kez Öğrenci ve Yazarları Bir Araya Getiriyor

07/04/2026
Selçuklu’da Dünya Sağlık Günü’nde Anlamlı Açılış

07/04/2026
Selçuklu’nun Türkiye’ye Örnek Projesinin İkincisi Hizmete Açıldı
