ULUSLARARASI SELÇUKLU TARİHİ COĞRAFYASI II- İRAN SEMPOZYUMU BAŞLIYOR
12/10/2022
Selçuklu Belediyesi’nin de paydaşı olduğu “Uluslararası Selçuklu Tarihi Coğrafyası II- İran Sempozyumu” 13-15 Ekim tarihleri arasında gerçekleştirilecek.
Kültür ve Turizm Bakanlığı, Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu, Selçuklu Belediyesi, Necmettin Erbakan Üniversitesi, Türk Tarih Kurumu ve Mimarlar Odası Konya Şubesi işbirliğinde Necmettin Erbakan Üniversitesi Selçuklu Kültür ve Medeniyeti Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından düzenlenen “Uluslararası Selçuklu Tarihi Coğrafyası II- İran Sempozyumu” 13-15 Ekim tarihleri arasında gerçekleştirilecek.
Necmettin Erbakan Üniversitesi Ahmet Keleşoğlu İlahiyat Fakültesi salonunda düzenlenecek sempozyumda Avustralya, Rusya, Tacikistan, Azerbaycan, Irak, İran, Filistin, Ürdün, İsrail ve Afganistan’ın yanı sıra ülkemizden de yaklaşık 70 bilim adamı Büyük Selçuklu coğrafyasının İran bölümündeki siyasi, askeri, sosyal ve sanat konularında bildirilerini sunacak.
Sempozyum ile, İran bölgesinde Selçuklu varlığının kronolojik tespiti ve günümüze miras kalan yönlerinin ortaya konması, günümüzde bölgede yaşanan hareketliliğin sebeplerinin neden sonuç ilişkileri bağlamında ele alınması amaçlanıyor. Böylece Selçuklu tarihinde önemli bir yer edinen ve İslam Tarihi kaynaklarında Büyük Selçukluların kuruluş coğrafyası olarak tanımlanan bu bölgedeki Selçukluların hâkimiyet mücadeleleri de bütün yönleriyle ele alınacak.
Sempozyum 15 Ekim tarihinde gerçekleştirilecek kapanış oturumu ile sona erecek.
Son Haberler
11/08/2025
Selçuklu’da hafta sonu boyunca uçurtmalar gökyüzünde buluştu Uçurtma Şenliği Coşkuyla Sona Erdi
09/08/2025
Selçuklu Semaları Uçurtmalarla Şenlendi
08/08/2025
Başkan Pekyatırmacı Musalla Bağları Mahallesi’nde Vatandaşlarla Bir Araya Geldi Selçuklu’da Cuma Buluşmaları Sürüyor
07/08/2025
Selçuklu Seyir Tepesi Hafta Sonu Uçurtma Şenliğine Ev Sahipliği Yapacak
05/08/2025
Başkan Pekyatırmacı provalara katıldı Selçuklu Belediyesi Sanat Akademisi Özel Bir Konsere Daha Hazırlanıyor