ALTAY,“BU BAYRAM ÜMMETİN BAYRAMI OLSUN”
25/07/2014
Bayramlar toplumsal birlikteliğin sağlandığı, sevginin, saygının ve hoşgörünün pekiştiği, insan ilişkilerinin güçlendiği, kaygıların ve sıkıntıların unutulduğu özel günler olmalı diyen Başkan Altay, bayramın başta Gazze, Suriye, Irak, Mısır ve Doğu Türkistan olmak üzere tüm dünyada barış ve huzur getirmesi temennisinde bulundu.
Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay Ramazan Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Başkan Altay mesajında, “Rahmet ve bereket ayı olan Ramazan ayının sonunda bayrama kavuşmanın sevincini yaşıyoruz. Huzurun ve hoşgörünün başkenti Konya’da Ramazan ayını kardeşlik ve beraberlik duyguları içerisinde geçirdik. Ramazan Ayı’nın hepimizde güçlendirdiği manevi anlayış sayesinde, ihtiyaç sahiplerinin yanında olmanın sevincini, iftar sofralarını paylaşmanın mutluluğunu, bizi birbirimize yakınlaştıran sevgi, dostluk ve kardeşlik gibi bağların önemini daha güçlü duygularla yaşadık. Tüm Türkiye ve Konya’da ki hemşehrilemizle bu güzel duyguları yaşarken, son dönemde Gazze, Irak ve Suriye’de yaşanan zulüm ve şiddet millet olarak bizleri derinden yaralamıştır. Yaşanan bu şiddet ve zulmün son bulması, dünya coğrafyası üzerinde her türlü şiddet ve zulme uğrayan masum annelerin, savunmasız mazlum çocukların gözyaşlarının dinmesi, üzerinde sevgi, barış ve kardeşliğe en çok ihtiyaç duyduğumuz bu günlerde özellikle İslam dünyasının yaşadığı sıkıntıların bir an önce sona ermesi en büyük temennimizdir."dedi.
“Ramazan Bayramında uzun süredir görmediğimiz akrabalarımızı, eş ve dostlarımızı, yaşlılarımızı ve düşkünlerimizi ziyaret etmeli ve gönüllerini almak için bu günleri bir fırsat bilmeliyiz” diyen Başkan Altay,"Çevremizdekilerle hediyeleşerek kardeşlik bağlarımızı kuvvetlendirmeliyiz. Ayrıca bu bayramı, dargınların barışmasına vesile kılmalıyız. Bu duygu ve düşüncelerle tüm hemşehrilerimizin bayramını tebrik eder, bayramın şehrimiz, ülkemiz ve tüm insanlık için hayırlara vesile olmasını dilerim” dedi.
Selçuklu’da Mesai Bayramda da Sürecek
Selçuklu halkının Ramazan ayını en iyi şekilde geçirmesi için tüm ekiplerin aralıksız çalıştıklarını ifade eden Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay,"Hemşehrilerimizin bayramı rahat geçirmeleri için belediye hizmetlerimiz 24 saat devam edecektir. Çevre Koruma ve Kontrol ekipleri günde üç vardiyada çalışmalarını sürdürecek, Fen İşleri Müdürlüğümüzce oluşturulan acil müdahale ekipleri de muhtemel gelişmelere karşı tedbirli olacaktır. Zabıta ekiplerimiz ise Ramazan ayı içinde olduğu gibi Bayram süresince denetim ve kontrollerine devam edecektir" dedi.
Bayram süresince, vatandaşların Selçuklu Belediyesine ait 444 99 19 numaralı telefona istek ve şikayetlerini görevlilere iletebilecekleri belirtildi.
Son Haberler
16/06/2025
Sille Tabiat Okulu’nda Mezuniyet Heyecanı Yaşandı
16/06/2025
“Zeki Müren Şarkıları” Konseri Yoğun İlgi Gördü Selçuklu’da Sanat Akademisi Sanatseverlere Unutulmaz Bir Gece Yaşattı
15/06/2025
Selçuklu Belediyesi Eğitimin de En Büyük Destekçisi Ahmet Çalık Kapalı Spor Salonu ve Suni Çim Sahası’nın Yapımı Tamamlandı
12/06/2025
Selçuklu Sanat Akademisi Müziğin Unutulmaz İsimlerinin Eserlerini Seslendirecek Selçuklu’da Nostalji Rüzgarı Esecek
10/06/2025
Selçuklu’nun Sembol Mekanları Ziyaretçi Akınına Uğradı