Son başvuru tarihi 10 Ağustos SELÇUKLU BELEDİYESİ ÇİNİ YARIŞMASI DÜZENLİYOR

27/07/2021
Selçuklu Belediyesi ecdadın kadim bir geleneği olan çini sanatını gelecek nesillere tanıtmak ve bu sanatta farkındalık oluşturmak amacıyla geleneksel seramik (çini) yarışması düzenliyor.
Şehrin fiziki şartları ve yaşam kalitesine sağladığı katkılar kadar kültür hayatına da farklı ufuklar açan Selçuklu Belediyesi ecdadın unutulmaz miraslarından olan çini sanatını yeni nesle aktarmak ve onlarda bu farkındalığı oluşturmak için çini yarışması düzenliyor.
3 Haziran tarihinde başlayan ve 10 Ağustos’ta başvuruların sona ereceği çini yarışması Kaşi ve Evani olmak üzere iki kategoriden oluşuyor. Yarışmada katılımcılar bir kategori ve bir eserle katılabilecek.
Yarışmaya başvurular ve yarışmayla ilgili tüm ayrıntılar www.selcukludapekguzelseyler.com adresinde yer alıyor.
Kaşi ve Evani olarak belirlenen kategorilerde birincilik ödülü 10 bin TL, ikincilik ödülü 8 bin TL, üçüncülük ödülü 5 bin TL olarak belirlendi. Yarışmada mansiyon ve sergileme ödülleriyle birlikte toplamda 66 ödül verilecek.
Son Haberler
11/01/2026
Tarihi Sille Mahallesi Konya Turizmin Gözdesi Binlerce Yıllık Mirasın İzinde: Sille Müzeleri Ziyaretçi Akınına Uğruyor

09/01/2026
Başkan Pekyatırmacı’dan 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü Mesajı

05/01/2026
Selçuklu’da 2026 Yılının İlk 2. El Pazarı Yeniden Vatandaşlarla Buluştu

04/01/2026
Konya’nın Turizm Yıldızı: Konya Tropikal Kelebek Bahçesi 2025’te 603 Bin, Toplamda 4 Milyon 136 Bin 888 Ziyaretçiyi Ağırladı

01/01/2026
Başkan Pekyatırmacı; “2025 Yılında Belirlediğimiz Tüm Yatırım Hedeflerimizi Tamamladık”
