SELÇUKLU`YA 2 YENİ TESİS
11/03/2018
Sosyal belediyecilik faaliyetleriyle Türkiye'de öncü olan Selçuklu Belediyesi, ilçeye yeni sosyal yaşam alanları kazandırmaya devam ediyor. Bu kapsamda daha önce yapımına başlanan Yazır, Kosova ve Buhara Mahalle Konaklarına ilave olarak Beyhekim ve Bosna Hersek Mahallelerine kazandırılacak olan tesislerin de yapımına başlandı.
Selçuklu Belediyesi tarafından vatandaşlardan gelen talep üzerine yapımına başlanan her iki tesis de nüfusun yoğun yaşadığı Beyhekim ve Bosna Hersek Mahallesi'nde vatandaşlar için önemli bir sosyal çekim merkezleri olacak. Mimarisiyle de mahalleye değer katacak her iki tesiste erkek ve bayanlar için aktivite merkezleri ve emekli vatandaşların da hoşça vakit geçirmesi amacıyla lokal yer alacak.
Vatandaşların her türlü sosyal ve kültürel faaliyetlerini rahatça gerçekleştirebileceği bir yaşam alanı olacak olan Bosna Hersek Mahalle Konağı, 4706 m² inşaat alanına sahip olacak. Zemin, birinci ve ikinci kattan oluşacak tesiste emekli lokali, etüd salonu, bay ve bayan spor salonları, giyinme kabinleri, duşlar, mescit ve fuaye alanı gibi alanlar yer alacak. Bu yıl sonunda hizmet vermesi planlanan tesis, 6 milyon 900 bin TL'ye mal olacak.
Beyhekim Mahalle Konağı da 3670 m² alanda zemin, birinci ve ikinci kattan oluşacak. Tesiste bay ve bayan spor salonları, giyinme kabinleri ve duşlar, emekli lokali, sahneli çok amaçlı salon, fuaye alanı, eğitmen odaları, derslikler, bay ve bayan fitnes salonları ve mescit yer alacak. Tesis 6 milyon 785 bin TL'ye mal olacak.
Altay, "Tesislerimizle binlerce insana huzur, mutluluk ve sağlık sunuyoruz"
Selçuklu'da sosyal yatırımların ilçeye değer kattığını ifade eden Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay," İlçeye kazandırdığımız mahalle konakları ile vatandaşlarımızın sosyal, kültürel ve sportif hayatına katkı sağlıyoruz. Selçuklu hemen hemen her mahallesinde hizmet veren sosyal merkezleriyle her yıl binlerce insana huzur, mutluluk ve sağlık sunuyor. Vatandaşlarımızın tesislerimize olan yoğun ilgisi bizleri yenilerini kazandırma konusunda teşvik ediyor. Bu kapsamda Beyhekim ve Bosna Hersek Mahallerimizde 2 yeni tesisin daha yapımına başladık. Sosyal tesislerimizde sunduğumuz örnek ve kaliteli hizmetlere yapımına başlanan yeni tesislerde katkı sağlayacak. Mimarileriyle mahallerimize değer katacak tesislerimizin hayırlı olmasını diliyorum " dedi.
Son Haberler
04/07/2025
Selçuklu’da Üret Türkiye Güçlensin KOP Seracılık Yaygınlaşıyor Projesi’ne Başvurular Başladı
04/07/2025
Başkan Pekyatırmacı Kılınçarslan Mahallesi Sakinleriyle Buluştu
04/07/2025
Başkan Pekyatırmacı,“Ormanlarımız Hepimizin Ortak Geleceği ve Onları Hep Birlikte Korumalıyız”
03/07/2025
Dünya Plastik Poşet Kullanmama Günü’nde anlamlı etkinlik Selçuklu Belediyesi Yeşil Atölye Plastik Poşet Kullanımına Dikkat Çekti
03/07/2025
Konya’nın en uzun bisiklet ve yürüyüş yolu bu parkta Selçuklu’ya Çok Yakışacak Olan Yelda Park’ta Sona Gelindi