SELÇUKLU`NUN HAVUZLARI TEMİZ

07/02/2018
Selçuklu Belediyesi, Sancak Yarı Olimpik Yüzme Havuzu ve Mehmet Akif Mahallesi Sosyal Tesis Havuzu 2017 yılında yapılan denetimlerden başarı ile çıkarak Konya'nın en temiz havuzu seçilmeyi başardılar.
Selçuklu Belediyesi ilçeye kazandırdığı nitelikli yatırımlarla vatandaşlara en iyi hizmeti sunarken sağladığı yüksek standartlarla da ödüllendiriliyor. Geçtiğimiz yıl Konya İl Sağlık Müdürlüğü'nce Konya'nın en temiz havuz seçilerek temiz havuz sertifikası almayı başaran Sancak Yarı Olimpik Yüzme Havuzu 2017 yılı boyunca yapılan denetimlerden de başarıyla geçerek üst üste ikinci kez Konya'nın en temiz havuzu olmayı başardı. Ayrıca Selçuklu Belediyesi'ne ait Mehmet Akif Mahallesi Sosyal Tesis Havuzu da 2017 yılının diğer en temiz havuzu oldu.
Konya İl Sağlık Müdürlüğü temiz havuz sertifikası yıl boyunca yapılan biyolojik, mikrobiyolojik ve hijyen denetimlerinde, Sağlık Bakanlığı'nın belirlediği kriterlere uyan tesislere veriliyor. Konya genelindeki tüm havuzlarda yıl boyunca yapılan denetimler sonucunda Selçuklu Belediyesi Sancak Yarı Olimpik Yüzme Havuzu ve Mehmet Akif Mahallesi Sosyal Tesis Havuzu'nun bir yıl boyunca havuz hijyeni ve su kalitesi bakımından yönetmeliklerde belirtilen standartları sağladığı tespit edildi. Selçuklu Belediyesi tarafından yürütülen çalışmalar sonucunda fiziki şartlar, kullanılan kimyasallar ve suyun kalitesinin titizlikle takip edildiği havuzda her gün en az 8 ölçüm yapılarak havuz kullanım kuralları titizlikle uygulandı. Böylece kaliteli havuz suyunun oluşturulması için sarf edilen çabalar ile bir yıl boyunca hiçbir uyarı ve kapatma cezası almayan Sancak Yarı Olimpik Yüzme Havuzu ve Mehmet Akif Mahallesi Sosyal Tesis Havuzu temiz havuz sertifikası almaya hak kazandı.
Selçuklu Belediyesi ilçede yer alan 19 sosyal tesisi ile her yıl binlerce vatandaşa spor ve sağlıklı yaşam imkanı sunuyor.
Son Haberler
11/01/2026
Tarihi Sille Mahallesi Konya Turizmin Gözdesi Binlerce Yıllık Mirasın İzinde: Sille Müzeleri Ziyaretçi Akınına Uğruyor

09/01/2026
Başkan Pekyatırmacı’dan 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü Mesajı

05/01/2026
Selçuklu’da 2026 Yılının İlk 2. El Pazarı Yeniden Vatandaşlarla Buluştu

04/01/2026
Konya’nın Turizm Yıldızı: Konya Tropikal Kelebek Bahçesi 2025’te 603 Bin, Toplamda 4 Milyon 136 Bin 888 Ziyaretçiyi Ağırladı

01/01/2026
Başkan Pekyatırmacı; “2025 Yılında Belirlediğimiz Tüm Yatırım Hedeflerimizi Tamamladık”
