MEVLANA`NIN ÖZÜ İSLAM OLAN MESAJLARI GELECEK NESİLLERE AKTARILMALI

15/12/2017
Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Hazreti Mevlana'nın 744. Vuslat yıldönümü nedeniyle bir açıklama yaptı.
Başkan Altay'ın açıklaması şöyle;
" Selçuklu düşünürü, mutasavvıf, ilim ve din adamı Mevlana'nın söylemleri vuslatından bu güne insanlığın kalbinde her zaman kendine yer bulmuştur. İslam'ın ümitsizlik dini olmadığını, huzur, merhamet ve temelinde sevgi dini olduğunu Dünya'ya haykıran Rumi'nin Yaradan'a teslimiyeti örnektir.
Hazreti Mevlana yaşadığı dönemde sadece çevresine değil, tüm coğrafyaya Allah yolunu tavsiye etmiştir. Mevlana'nın "İnsanların Hayırlısı, insanlara faydası dokunandır, Sözün hayırlısı da az ve öz olanıdır, Hamd, yalnız tek olan Allah’a mahsustur. Tevhid ehline selam olsun” vasiyeti insanlığa ders niteliğindedir. Hazreti Mevlana Celaleddin Rumi'nin oğlu Sultan Veled'e " Ey oğlum! Sana vasiyet ediyorum ki: Her halde ilim, edep ve takvâ üzerine bulun" vasiyetini de gençlerimizin anlaması ve hayatlarına tatbik etmelerini temenni ediyorum.
Bundan 744 sene evvel vefatıyla Vuslatı yaşayan Hazreti Mevlana'yı rahmet ve dua ile anıyorum. Mevlana'nın, temelinde İslam olan mesajlarının nesiller boyu sürmesi ve özünden koparılmadan aktarılması için Rumi'yi daha iyi anlamayı, okumayı tavsiye ediyorum."
Son Haberler
25/02/2026
Başkan Pekyatırmacı AK parti MKYK üyesi Akyüz’ü Selçuklu’da Misafir Etti

24/02/2026
Selçuklu Sanat Akademisi’nde 14. Dönem Ön Kayıtları Başladı

23/02/2026
SAGEM’den Ailelere ve Çocuklara “Teknoloji Bağımlılığı İle Mücadele” Semineri

22/02/2026
Selçuklu Belediyesi Çevre Hassasiyetini Gündemden Düşürmüyor Selçuklu’da Atık Kumbaram Fiyatları Güncellendi

19/02/2026
Başkan Pekyatırmacı Kibrit Camii’nde vatandaşlarla bir araya geldi Selçuklu’da Ramazan Bereketi İlk Teravihle Başladı
