SELÇUKLU ALTYAPIDA KENDİSİ İLE YARIŞIYOR

12/09/2017
Selçuklu Belediyesi, asfalt ve altyapı çalışmaları ile ilçenin çehresini değiştirmeye devam ediyor. Her yıl asfalt, parke ve bordürde kendi rekorunu egale eden Selçuklu Belediyesi kendisi ile yarışıyor.
Selçuklu Belediyesi, sürdürdüğü fiziki belediyecilik çalışmaları ile ilçeye değer katmaya devam ediyor. Türkiye'nin önemli metropol ilçeleri arasında yer alan Selçuklu'da yürütülen altyapı ve asfalt çalışmaları ilçenin yaşam kalitesini arttırıyor.
Selçuklu'da mahalle muhtarları ve mahalle sakinleriyle yapılan ortak akıl toplantılarında belirlenen yıllık çalışma planına göre hizmet veren fen işleri ekipleri ilçenin 72 mahallesinde altyapı, asfalt, yol genişletme, tretuar, kumlama, asfalt tamiri ve yol genişletme çalışmalarını sürdürüyor. Ekipler mevsim koşulları elverdiği müddetçe çalışmalarına devam edecek.
Selçuklu'da asfalt sezonunun açılışından bu yana 300 bin m² sıcak asfalt, 201 bin m² parke, 51 bin 422 metre bordür imalatı gerçekleştiren Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri, 6360 sayılı yasa ile Selçuklu'ya bağlanan mahallelerde de kumlama, parke, bordür ve sathi kaplama çalışmalarına aralıksız devam ediyor.
Selçuklu'da ekipler cadde ve sokaklarda şu ana kadar 342 bin 955m² çift tabakalı emülsiyonlu sathi kaplama asfalt çalışması gerçekleştirdi. Selçuklu'da otopark problemini çözmek için de çalışmalarına devam eden ekipler mahalle aralarında bulunan ama düzenli kullanıma uygun olmayan otopark alanlarının düzenlenmesi çalışmaları da devam ediyor. Yapılan çalışmalarla Selçuklu her yıl 3000 araçlık otopark kazanıyor.
Selçuklu'da Yaşam Kalitesini Arttırıyoruz
Selçuklu'da yaşam kalitesinin her geçen gün arttırılması için fiziki belediyecilik çalışmalarına büyük önem verdiklerini ifade Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay; “Halkımızla yapılan istişareler neticesinde Selçuklu'ya bağlı 72 mahallenin tamamında farklı bir çalışma programı hazırladık. Bahar aylarıyla başladığımız altyapı ve asfalt çalışmalarına yoğun bir şekilde devam ediyoruz. Hemşehrilerimiz için modern fiziki altyapıyı oluşturmak ve onların yaşam kalitesine katkı sağlamak amacıyla çalışmalarımıza sezon boyunca devam edeceğiz" dedi.
Son Haberler
24/02/2026
Selçuklu Sanat Akademisi’nde 14. Dönem Ön Kayıtları Başladı

23/02/2026
SAGEM’den Ailelere ve Çocuklara “Teknoloji Bağımlılığı İle Mücadele” Semineri

22/02/2026
Selçuklu Belediyesi Çevre Hassasiyetini Gündemden Düşürmüyor Selçuklu’da Atık Kumbaram Fiyatları Güncellendi

19/02/2026
Başkan Pekyatırmacı Kibrit Camii’nde vatandaşlarla bir araya geldi Selçuklu’da Ramazan Bereketi İlk Teravihle Başladı

18/02/2026
Selçuklu’nun Türkiye’ye öncü eğitim yatırımları yerinde incelendi Başkan Pekyatırmacı Meb Ortaöğretim Genel Müdürü Halil İbrahim Topçu’yu Selçuklu’da Ağırladı
