Cumhurbaşkanımız çağrı yaptı SELÇUKLU GENÇLERİ MALAZGİRT’E GİDİYOR

17/08/2017
Selçuklu Belediyesi, Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatı üzerine her yıl kutlanılacak olan Anadolu’nun Fethi Malazgirt 1071 anma programına katılacak. Etkinlikler 25-26 Ağustos tarihleri arasında Muş’un Malazgirt ilçesinde gerçekleştirilecek.
Anadolu’yu ebediyete kadar Müslüman Türk yurdu haline getiren Malazgirt Zaferi Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrısı ile her yıl kutlanacak. Malazgirt Zaferi’nin 946.yılı kapsamında bu yıl ilki gerçekleşecek etkinliklere Selçuklu Belediyesi, Gençlik Meclisi ile katılacak. İsmini aldığı Selçuklu Medeniyetini farklı platformlarda gururla temsil eden Selçuklu Belediyesi gerçekleştirdiği birçok proje ile geçmişten aldığı mirası gelecek nesillere aktarıyor.
Malazgirt Zaferinin Anadolu’nun yeni Türk yurdu olmasını sağlayan ve dünya tarihine yön veren bir zafer olduğu söyleyen Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, “İnsanlık tarihinin aydınlık çağı olarak kayıtlara geçen Selçuklu Medeniyeti, İslam’ın aydınlık yüzünü tüm dünyaya göstererek Anadolu’yu müspet ilimlerin merkezi, adalet ve hoşgörü yurdu haline getirmiştir. Anadolu’nun Müslüman Türk yurdu olmasında şüphesiz ilk adım Malazgirt Zaferidir. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrısı üzerine Çanakkale Zaferi gibi her yıl kutlanacak olan Anadolu’nun Fethi Malazgirt 1071 anma programına, Selçuklu Belediyesi Gençlik Meclisi olarak katılacağız” dedi.
Anadolu’nun Fethi Malazgirt 1071 anma programı, 25-26 Ağustos tarihinde Muş’un Malazgirt ilçesinde gerçekleştirilecek.
Son Haberler
09/01/2026
Başkan Pekyatırmacı’dan 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü Mesajı

05/01/2026
Selçuklu’da 2026 Yılının İlk 2. El Pazarı Yeniden Vatandaşlarla Buluştu

04/01/2026
Konya’nın Turizm Yıldızı: Konya Tropikal Kelebek Bahçesi 2025’te 603 Bin, Toplamda 4 Milyon 136 Bin 888 Ziyaretçiyi Ağırladı

01/01/2026
Başkan Pekyatırmacı; “2025 Yılında Belirlediğimiz Tüm Yatırım Hedeflerimizi Tamamladık”

31/12/2025
Selçuklu Belediyesi’nden Dijital Dönüşüm Hamlesi: e-imar Yazılımı 2026’da Hizmete Giriyor
