BAŞKAN ALTAY’DAN İSTİKLAL MARŞI MESAJI

11/03/2017
Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, İstiklal Marşı'nın kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.
Altay, mesajında, Mehmet Akif'in, Türk milletinin yaşadığı zor günleri ve verdiği bağımsızlık mücadelesini İstiklal Marşı'nda mısra mısra işlediğini belirtti.
Kurtuluş savaşında milli ruhun uyanmasında, Mehmet Akif’in vatan ve bayrak aşkının etkili olduğunu vurgulayan Altay, şunları kaydetti:
"Milli ruhun bağımsızlık mücadelesine dönüşmesinde, Mehmet Akif'in coşkulu mısralarının çok büyük katkısı olmuştur. Asil milletimizin kahramanlık öyküsünü anlatan ve bir benzeri olmayan İstiklal Marşımızın 12 Mart 1921 tarihinde Gazi Meclis tarafından kabul edilişinin yıl dönümünü gururla kutluyoruz. Bu duygu ve düşüncelerle birlik, beraberlik ruhunun önemine vurgu yapan, Türk milletinin varlığının, istiklalinin sembolü İstiklal Marşımızın 96. yıl dönümü kutluyor, milli şairimiz Mehmet Akif'i, bütün İstiklal kahramanlarımızı bir kez daha minnet ve rahmetle anıyorum."
Son Haberler
23/04/2026
Selçuklu’da Arıcılık Eğitimi Ve Hibe Desteği Sürüyor

22/04/2026
Başkan Pekyatırmacı: “Çocuklarımız Güçlü Türkiye’nin Mimarlarıdır”

20/04/2026
Selçuklu Balkan Gençlik Akademisi Başladı

19/04/2026
Başkan Pekyatırmacı: “İstişareler Hizmet Kalitemizi Artırıyor”

13/04/2026
Selçuklu’dan Okuma Kültürüne Anlamlı Katkı Selçuklu’da “Okur-Yazar Buluşmaları” 4. Kez Öğrenci ve Yazarları Bir Araya Getiriyor
