SELÇUKLU GENÇLİK MECLİSİ’NDE ORTADOĞU KONUŞULDU

20/12/2016
Selçuklu Gençlik Meclisi Dış İlişkiler Komisyonunun düzenlemiş olduğu 2. Diplomasi Okulu, ilk programını Dışişleri Bakanlığı Kamu Diplomasisi Akademi Başkanı Doç. Dr. Mesut Özcan’ın katılımı ile gerçekleştirdi.
Selçuklu Gençlik Meclisi, gerçekleştirdiği sosyal, kültürel ve eğitim programları ile öğrencilerin kişisel gelişimlerine katkı sağlıyor. Gerçekleştirilen bu programlara Selçuklu Belediyesi tarafından üniversiteli gençlerin kullanımına sunulan Talha Bayrakçı Gençlik Merkezi ev sahipliği yapıyor. Birbirinden farklı konularda farkındalık oluşturmayı amaçlayan programlara üniversite öğrencileri yoğun ilgi gösteriyor. Bu amaçla gerçekleştirilen Diplomasi Okulu ikinci yıl eğitimlerine başladı.
Türkiye’nin ve dünyanın siyasi, sosyal ve ekonomik meselelerinin masaya yatırıldığı 2. Diplomasi Okulu 2016-2017 eğitim yılının ilk programını gerçekleştirdi. Selçuklu Gençlik Meclisi Dış İlişkiler Komisyonu tarafından gerçekleştirilen programda Dışişleri Bakanlığı Kamu Diplomasisi Akademi Başkanı Doç. Dr. Mesut Özcan, Ortadoğu analizlerini öğrencilerle paylaştı. Son yüzyılda Dünya üzerinde yaşanan süreci ve gelişmeleri kronolojik olarak anlatan ve Türkiye’nin Orta Doğu Politikasına da değinen Özcan, gençlere kendilerini geliştirmeleri için bu tür programlara sürekli katılmaları konusunda tavsiye de bulundu.
Ortadoğu’nun 400 yıl boyunca Türklerin yönetimi altında kaldığını söyleyen Özcan, “Arap Baharının ortaya çıkmasından itibaren Ortadoğu’da başka bir atmosfer yaşanmaya başladı. Başlangıçta çok daha barışçıl, demokratik bir ortam beklenirken sonradan iç sebepler, dış müdahaleler ve farklı farklı sebeplerden dolayı Ortadoğu’da ciddi bir güvenlik sıkıntısı ortaya çıktı” dedi. Ortadoğu’da yaşanan değişimler ve bu değişimleri Türk Dış Politikası’nın nasıl karşıladığını ayrıntılı bir şekilde ele alan Özcan, Türk dış politikasındaki değişen elementler, bölgesel açılımlar ve uluslararası ilişkilerde yeni araçların ortaya çıkmasıyla çeşitlenen aktörler hakkında bilgi verdi.
Son Haberler
23/04/2026
Selçuklu’da Arıcılık Eğitimi Ve Hibe Desteği Sürüyor

22/04/2026
Başkan Pekyatırmacı: “Çocuklarımız Güçlü Türkiye’nin Mimarlarıdır”

20/04/2026
Selçuklu Balkan Gençlik Akademisi Başladı

19/04/2026
Başkan Pekyatırmacı: “İstişareler Hizmet Kalitemizi Artırıyor”

13/04/2026
Selçuklu’dan Okuma Kültürüne Anlamlı Katkı Selçuklu’da “Okur-Yazar Buluşmaları” 4. Kez Öğrenci ve Yazarları Bir Araya Getiriyor
