5 BİN SELÇUKLU TORUNU ECDADLA BULUŞTU

26/05/2016
Konya’nın en büyük kültür projesi olan “Selçuklu Torunları Ecdadla Buluşuyor” organizasyonunda 29. tur Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay’ın katılımıyla gerçekleşti.
Selçuklu Belediyesi tarafından “Selçuklu Torunları Ecdadla Buluşuyor” sloganı ile gerçekleştirilen Konya tarihinin en büyük kültür organizasyonu tüm hızıyla devam ediyor. Proje kapsamında Selçuklu’da yaşayan 12 bin kişi bundan 101 yıl önce ecdadın düşmana karşı verdiği şanlı mücadeleye yerinde tanıklık etmek amacıyla uçakla Gelibolu Yarımadası’na ziyaret gerçekleştirecek.
Proje kapsamında 29. tur, Hocacihan Anadolu İmam Hatip Lisesi, Dumlupınar Anadolu Lisesi, Osman Nuri Hekimoğlu Anadolu Lisesi ve Mehmet Akif Ersoy Anadolu Lisesi 10.sınıf öğrencilerinin katılımıyla gerçekleşti. Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay’da Çanakkale Turu’nda öğrencileri yalnız bırakmadı.
Konya’nın en büyük kültür projesinde 12 bin kişi hedefine ulaşmak için yoğun bir şekilde çalışıyoruz diyen Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, “Selçuklu Torunları Ecdadla Buluşuyor projemiz devam ediyor. Bugün 29. turumuzu yapıyoruz, bende gençlerle birlikte Çanakkale’deyim. Onların heyecanına ortak oluyoruz. Ramazan ayına kadar programımız aralıksız devam edecek, ramazan ayından sonrada 12 bin hedefine ulaşmak için yoğun bir şekilde çalışacağız. Gençlerin bu heyecanına şahit olmaktan büyük bir mutluluk duyuyorum. Aslında onların zihnine bir tohum ekiyoruz. Vatanını milletini seven, vatanına milletine faydalı olmak için gayret eden bir nesil yetiştirmek için çalışıyoruz. Oldukça zor bir organizasyon, her gün ayrı 180 kişiyi organize edip Çanakkale’ye getirmek büyük bir zorluk ama ortaya çıkanı görünce mutlu oluyorum” dedi.
Çanakkale’de bağımsızlık mücadelesi veren ecdadın önemine vurgu yapan Başkan Altay, “Bu topraklar 250 bin şehidin kanıyla sulanmış mübarek topraklar. Tüm şehitlerimizi rahmetle anıyorum. 101 yıl önce burada çok büyük bir savaş olmuş ama maalesef ki ülkemizde şehit haberleri gelmeye devam ediyor. Bu vesile ile tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet, güvenlik personelimize de muvaffakiyetler diliyorum” dedi.
Selçuklu Belediyesi tarafından gerçekleştirilen organizasyondan duyduğu memnuniyeti aktaran Hocacihan Anadolu İmam Hatip Lisesi Meslek Dersleri Öğretmeni Murat Fırat, “Öğrencilik yıllarımızdan beri hayalimiz olan Çanakkale gezisine öğrencilerimizle birlikte bizleri getiren, bu hizmeti bizlere sunan Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay’a çok teşekkür ediyorum. Günümüze başlarken nasıl olacağına dair bir merak içerisindeydik ama Konya’da ilk servise bindiğimiz saatten organizasyondan son bulduğu saate kadar verilen hizmet gerçekten harikaydı. Başta Belediye Başkanımız olmak üzere organizasyonda görev alan tüm ekibe teşekkür ediyorum” dedi.
29. Sefer Gerçekleşti
“Selçuklu Torunları Ecdadla Buluşuyor” sloganı ile düzenlenen Konya tarihinin en büyük kültür organizasyonunda 29. sefer gerçekleşti. Organizasyon kapsamında 5 bini aşkın kişi Çanakkale’ye giderek 101 yıl önce ecdadın düşmana karşı verdiği şanlı mücadeleye yerinde tanıklık etti.
Son Haberler
04/01/2026
Konya’nın Turizm Yıldızı: Konya Tropikal Kelebek Bahçesi 2025’te 603 Bin, Toplamda 4 Milyon 136 Bin 888 Ziyaretçiyi Ağırladı

01/01/2026
BAŞKAN PEKYATIRMACI; “2025 YILINDA BELİRLEDİĞİMİZ TÜM YATIRIM HEDEFLERİMİZİ TAMAMLADIK”

31/12/2025
Selçuklu Belediyesi’nden Dijital Dönüşüm Hamlesi: e-imar Yazılımı 2026’da Hizmete Giriyor

29/12/2025
Çocuklar 4 Gün Boyunca Eğlenceye Doydu Şivlilik Çocuk Bayramı 450 Bin Kişilik Rekor Katılımla Sona Erdi

26/12/2025
102 Bin 417 Misafir Selçuklu Kongre Merkezi’ne Akın Etti Şivlilik Çocuk Bayramı Rekor Katılımla Başladı
