YAŞAYAN KÜLTÜR MİRASI SİLLE

11/05/2016
Selçuklu Belediyesi tarafından “Yaşayan Kültür Mirası Sille Çalıştayı” gerçekleştirildi.
Çalıştay kapsamında Sille’de, Turizm Odaklı İç Mekan Fikir Yarışması’nda dereceye giren projelere de ödülleri verildi.
Selçuklu Belediyesi tarafından sokak sağlıklaştırmaları, ibadethane restorasyonları, cephe iyileştirilmesi ile geniş bir yelpazede restorasyon çalışmaları yürütülen Sille, önemli turizm merkezi olma yolunda hızlı bir ilerleme kaydediyor. Sille’nin kültür mirasının korunarak turizm etkinliğinin daha da arttırması amacıyla Selçuklu Belediyesi tarafından “Yaşayan Kültür Mirası Sille Çalıştayı” gerçekleştirildi. Düzenleme kurulu başkanlığını Yrd. Doç. Dr. Şebnem Ertaş’ın yaptığı çalıştayda, alanında uzman akademisyenlerden oluşan bilim ve düzenleme kurulu üyeleri sunum gerçekleştirdi.
16 Mimari Proje Yarıştı
Sille Çalıştayı kapsamında “Sille’de Turizm Odaklı İç Mekan Fikir Yarışması” da düzenlendi. Sille’deki Hacı Ali Ağa Sokakta yer alan 10 konutun mimari uygulama kapsamında projelendirildiği yarışmada başarılı olan mimari projeler ödüllendirildi. Yarışmada dereceye giren öğrencilere ödülleri Selçuklu Belediyesi Başkan Yardımcısı Furkan Kuşdemir tarafından verildi. Yarışmaya toplam 16 proje katıldı.
İç Mekan Fikir Yarışması’nda dereceye giren yarışmacılar şu şekilde oldu;
Yarışmada birincilik ödülünü, Avrasya Üniversitesi Mimarlık Bölümü öğrencisi Sinem Kansız 3 bin TL;
İkincilik ödülünü, Necmettin Erbakan Üniversitesi Mimarlık Fakültesi öğrencileri Aynur Duysak, Ayşegül Çelik, Mehmet Kaçar ve Merve Torun 2 bin TL;
Üçüncülük ödülünü İstanbul Teknik Üniversitesi Şehir Bölge Planlama Bölümü ve Mimarlık Bölümü öğrencisi Elif Özdemir’de bin TL kazandı.
Yapılan değerlendirmeler sonucunda Hacettepe Üniversitesi İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Bölümü öğrencisi Tuğba Bozulmaz ve Selçuk Üniversitesi İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Bölümü öğrencisi Mustafa Çelik de jüri özel ödülü ile ödüllendirildi.
Sille’nin Tanıtımına Katkı Sağlıyoruz
Sille’de Turizm Odaklı İç Mekan Fikir Yarışması ile temel hedeflerinin Sille’yi farklı platformlarda anlatabilmek olduğunu ifade eden Düzenleme Kurulu Başkanı Yrd. Doç. Dr. Şebnem Ertaş, “Yarışmaya, Türkiye’nin farklı şehir ve üniversitelerinden öğrenciler projeleriyle katıldı. Böylece, Sille mimarlık tasarımına katkı veren öğrenciler ve tasarım camiasına anlatıldı. İç mekan projeleri konusunda 2012 yılından bugüne kadar birçok çalışma yürütüyoruz. Bu yıl gerçekleştirilen çalıştay ile birlikte yarışmanın ödül törenini de gerçekleştirdik. Selçuklu Belediyesi’ne sağladıkları katkılardan dolayı teşekkür ediyorum” dedi.
Son Haberler
04/01/2026
Konya’nın Turizm Yıldızı: Konya Tropikal Kelebek Bahçesi 2025’te 603 Bin, Toplamda 4 Milyon 136 Bin 888 Ziyaretçiyi Ağırladı

01/01/2026
BAŞKAN PEKYATIRMACI; “2025 YILINDA BELİRLEDİĞİMİZ TÜM YATIRIM HEDEFLERİMİZİ TAMAMLADIK”

31/12/2025
Selçuklu Belediyesi’nden Dijital Dönüşüm Hamlesi: e-imar Yazılımı 2026’da Hizmete Giriyor

29/12/2025
Çocuklar 4 Gün Boyunca Eğlenceye Doydu Şivlilik Çocuk Bayramı 450 Bin Kişilik Rekor Katılımla Sona Erdi

26/12/2025
102 Bin 417 Misafir Selçuklu Kongre Merkezi’ne Akın Etti Şivlilik Çocuk Bayramı Rekor Katılımla Başladı
