BAŞKAN PEKYATIRMACI'DAN AHİLİK HAFTASI MESAJI

Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı Ahilik Haftası dolayısıyla yayımladığı kutlama mesajında ahiliğin, toplumumuzun tarihi hafızasında ve yaşam biçiminde unutulmaz izler bıraktığını belirtti.

Ahilik temellerinin bin yıl öncesine dayandığını belirten Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı mesajında şu sözlere yer verdi.

"Ahilik, Anadolu'daki varlığı bin yıla dayanan birlik, beraberlik, kardeşlik ve yardımlaşmanın en güzel örneklerini göstermiş olan milletimizin harcını oluşturan kurumlardan biridir.Türk-İslam Medeniyeti'nin ayrılmaz bir parçası olan Ahilik, toplumumuzun tarihi hafızasında ve yaşam biçiminde unutulmaz izler bırakmıştır. Bizi biz yapan söz konusu değerlerin başında gelen Ahilik kültürü ve geleneği, İslam inancıyla, Türk örf ve adetlerini kaynaştıran kıymetli bir düşüncedir.

Ahilik, kardeşlik üzerine kuruludur. Yani bu coğrafyayı bize vatan kılan yiğitlerin kardeşlik sırrıdır. Yüzyıllar boyunca elden ele, dilden dile, gönülden gönüle taşınmıştır. Ahilik kültürü ve felsefesi, toplumsal yaşamın ortak paydası olan insanı esas almıştır. İnsanlar arasındaki ticari ve toplumsal ilişkilerde; dürüstlük, güvenilirlik, iş ve meslek ahlakına saygı, hak ve hukuka riayet etme, saygı, şefkat, cömertlik ve güler yüzlü olma ilkeleri esas alınmış ve bu değerler toplum tarafından bir yaşam tarzı olarak kabul edilmiştir.

Selçuklu Belediyesi olarak Konya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı ile koordineli bir şekilde esnaflarımızın istek ve önerilerine cevap vermeye çalışıyoruz. Özellikle pandemi sürecinde esnaflarımıza sağladığımız maddi ve manevi destekler ile onların yanında olduk. İnşallah pandemi sürecinden sonra da işbirliğimizi sürdürmeye devam edeceğiz.

Bu hafta vesilesi ile ekonomik büyümenin önemli bir parçasını oluşturan esnaf ve sanatkarlarımıza ülkemize sağladıkları katkılarından dolayı teşekkür ediyoruz. Bu duygu ve düşünceler ile esnaf ve sanatkarlarımız ile meslek teşkilatlarımızın Ahilik Haftasını en kalbi duygularla kutluyor; şükranlarımı sunuyorum." dedi.