Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı: “ÇOCUKLARIMIZLA BİRLİKTE KUTLAYACAĞIMIZ 23 NİSANLARIN ÖZLEMİNDEYİZ”

Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı sebebiyle bir kutlama mesajı yayımladı.

Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin kuruluşunun 101. yıl dönümü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı sebebiyle bir kutlama mesajı yayımladı.

Başkan Pekyatırmacı son iki 23 Nisan Bayramı’nda tüm dünyayı esir alan pandemi nedeniyleçocuklarla bir araya gelememenin üzüntüsünü yaşadıklarını dile getirerek mesajında şu ifadelere yer verdi; “23 Nisan 1920 tarihi, Türk Milleti’nin kendi geleceğini belirlediği, egemenliğin millet iradesine bırakıldığı ve milletin bağımsızlığını, tüm dünyaya haykırdığı, Türk tarihinin önemli dönüm noktalarından birini oluşturuyor. Milli egemenliğimizin temelleri atılırken, aziz milletimiz her yaştan ferdiyle zafere ve Cumhuriyetimizin kuruluşuna uzanan yolda birlik ve beraberlik içinde yılmadan mücadele vermiştir. Bu kutlu mücadelenin anısınadünyada çocuklara armağan edilmiş tek bayramın ülkemizde kutlanıyor olması da Türk milletinin büyüklüğünün göstergesidir.

Bizler de geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın milli ve manevi değerlerine bağlı, tarihi köklerinden kopmadan en iyi şekilde yetişmeleri için elimizden gelen gayretin fazlasını sarf ediyoruz. Çocuklarımızın öğrenimlerini en iyi şekilde sağlamaları için tüm imkanlarımızı seferber ediyoruz çünkü biliyoruz ki çocuklarımızın mutluluğu tüm milletimizin mutluluğudur. Dünyayı etkisi altına alan pandemi sebebiyle malesef çocuklarımızla iki bayramdır bir araya gelememenin hüznü içersindeyiz.Bu günlerin geride kalacağı inancıyla bir araya geleceğimiz ve birbirinden güzel şenliklerle bu zamanların acısını çıkartacağımız zamanlara da kavuşacağız inşallah. Ben bu duygu ve düşüncelerle tüm çocuklarımızın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı tebrik ediyor, İstiklal Harbimizin Başkomutanı, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin ilk Başkanı, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal ile tüm şehit ve gazilerimizi rahmetle, minnetle yad ediyorum.”