SELÇUKLU BELEDİYESİ SOKAK HAYVANLARINI UNUTMUYOR

Selçuklu Belediyesi kar yağışı ve soğuk havadan etkilenen hayvanların beslenmesine yardımcı oluyor.İlçenin belli noktalarındaki besleme istasyonları ve bazı açık alanlara ekipler tarafından yiyecek bırakılıyor.

Konya’da etkili olan kar yağışı nedeniyle yiyecek sıkıntısı çeken kuşlar ve sokak hayvanlarının hayatta kalma mücadelesine Selçuklu Belediyesi katkıda bulunuyor. Selçuklu Belediyesi ekipleri ilçe genelinde bulunan kedi evleri ve köpek beslenme istasyonlarında bulunan hayvanların yanı sıra kuş ve sokak hayvanlarının da yiyecek ve su ihtiyacını karşılıyor.

Havaların soğuması ve pandemi nedeniyle zor durumda kalan sokak hayvanlarını bulundukları yerde besleme çalışması yapan ekipler, havaların aşırı soğuk gitmesinden dolayı besleme faaliyetlerin daha geniş bölgede uyguluyorlar.

Sağlık İşleri Müdürlüğü ekipleri şehrin birçok yerinde yiyecek sıkıntısı çeken kuşlar ve sokak hayvanları için adeta zamanla yarışıyor. İlçe genelinde yapılan çalışmalarla kuş ve sokak hayvanlarının soğuk kış günlerinde hayatta kalma mücadelesine büyük ölçüde yardımcı oluyor. Selçuklu Belediyesi Sağlık Müdürlüğü Ekipleri, kış boyunca çalışmaların rutin olarak devam edeceği bilgisini verdi.

Selçuklu Belediyesi, sokak hayvanlarına kolay ulaşabilecekleri alanlarda oluşturduğu 100 adet kedi evi, 25 adet köpek beslenme istasyonu 15 adet de kuş evi ve besleme istasyonu ile yardımcı oluyor.