BAŞKAN PEKYATIRMACI'DAN KANDİL MESAJI

Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı Regaib Kandili nedeniyle yayınladığı mesajında mübarek günlerin bütün insanlığa huzur, rahmet ve hayırlar getirmesini diledi.

İslam alemini Recep, Şaban ve Ramazanı kapsayan manevi yenilenme ve arınma mevsimi üç aylara kavuşmanın mutluluğunu yaşıyor. Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı da üç ayların başlangıcı olan Regaib Kandilini yayınladığı bir mesaj ile kutladı.

İslam alemi olarak, üç ayların rahmet, bereket ve mağfiret iklimine girmiş bulunuyoruz diyen Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı mübarek gün ve gecelerin birlik, beraberlik ve dayanışma için değerlendirilmesi gerektiğini söyleyerek; "Rahmet gecelerini fırsat bilmeli, şiddeti besleyen, hayatı çekilmez hale getiren, samimiyeti zedeleyen, saygı, sevgi ve kardeşlik duygularını zayıflatan bütün tutum ve davranışları hayatımızdan çıkarmalıyız. Hayırlı ve yararlı işlerle iyiliklerimizi artırmalı, bizi biz yapan değerlerimizi kuşanarak gönül dünyamızı ve sosyal hayatımızı yeniden inşa etmeliyiz.Yine içinde bulunduğumuz bereket ve rahmet gecelerinde; milletimiz ve mukaddesatımız yolunda, ülkemizin ve insanlığın barış ve huzuru için canları pahasına gece gündüz mücadele eden kahraman güvenlik güçlerimize dualarımızla destek olmalıyız." dedi.

Tüm dünyada olduğu gibi ülke olarak zor günlerden geçtiğimizi ifade eden Başkan Pekyatırmacı " Koronavirüs ile mücadelemizin tüm hızıyla devam ettiği şu günlerde Rabbimizden bu musibeti üzerimizden alması duasında bulunuyoruz.  Bu vesile ile bu önemli gecenin birlik ve beraberliğimize, insanlığın hidayetine, barış ve huzuruna vesile olmasını temenni ediyor, hemşehrilerimizin ve bütün İslam âleminin Regaib Kandili’ni kutluyorum.” diyerek sözlerini tamamladı.