Selçuklu Belediyesi’nin bir hizmeti daha ilçe sakinleriyle buluştu ÖZALKENT KAPALI PAZAR YERİ AÇILDI

Selçuklu Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan ve mevsim koşullarından etkilenmeden mahalle sakinlerine hizmet verecek olan Özalkent Kapalı Semt Pazarı açıldı.

Selçuklu Belediyesi açılışlarına hız kesmeden devam ediyor.  Mevcut semt pazarlarına ilave olarak mahalle sakinlerinin mevsim koşullarından etkilenmeden konforlu bir şekilde alışveriş yapacağı pazarlar ilçe genelinde yaygınlaştırılıyor. Bu kapsamda Mehmet Akif  Mahallesinde yapımı tamamlanan ve 6 bin 400 metrekare  alana sahip Özalkent  pazar yerinin açılışı yapılan törenle gerçekleştirildi.

Mehmet Akif Mahallesi Özalkent Semt Pazarında gerçekleşen açılışa Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı,Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş, Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, Konya İl Emniyet Müdürü Mustafa Aydın, AK Parti Selçuklu İlçe Başkanı Mustafa Hakan Özer, MHP Selçuklu İlçe Başkanı Güzide Çıpan, Selçuklu Belediye Başkan Yardımcıları, belediye meclis üyelerinin yanı sıra mahalle muhtarı  ile vatandaşlar katıldı.

Başkan Pekyatırmacı : “Selçuklumuzda her yatırım ilçe sakinlerimizin konforu içindir”

Selçuklu’nun her anlamda en iyi hizmeti hak ettiğine dikkati çeken Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı : “Pandemi süreci nedeniyle ara verdiğimiz açılış programlarımıza geçen ay Gençlik ve Spor Bakanımızın katılımıyla gerçekleştirdiğimiz 4 adet okulumuza yaptığımız kapalı spor salonlarının açılışı ile başlamıştık. Akabinde Bosna Hersek Mahallemizde yapımı tamamlanan kapalı pazar yerimizin ve Sancak Mahallemizde gençlerimizin hizmetine sunduğumuz Bisiklet ve Kaykay Parkı ile farklı mahallerimize kazandırdığımız 11 adet park açılışı ile devam ettik. Bu hafta başında da en büyük mahallemiz olan Yazır Mahallemize kazandırmış olduğumuz 4.250 m² kapalı alana sahip Yazır Sosyal Tesisimizin açılışını yaptık.  Bugünde yine hemşehrilerimizin talebi doğrultusunda planladığımız ve yapımını tamamladığımız Özalkent Kapalı Pazar Yerimizin resmi açılışını yapıyoruz. 6.400 m² kapalı alana sahip olan ve toplam maliyeti 5 Milyon TL olan Özalkent Kapalı Pazarımızda hemşehrilerimiz dış hava şartlarından etkilenmeden huzur içerisinde alışverişlerini yapacaklar. Aynı şekilde esnafımızda rahat bir şekilde ürünlerini sergileyecekler. Tüm esnafımıza hayırlı ve bol bereketli kazançlar diliyorum.” Dedi.

“Her yatırımımız ilçemize ayrı bir değer katacak”

Selçuklu Belediyesi olarak bahanelere sığınmadan, zorluklar karşısında yılmadan, yorulmadan çalışmalarımızı ibadet aşkıyla sürdürüyoruz.  Önümüzdeki hafta Pazartesi günü Buhara Mahallemize

kazandırdığımız sosyal tesisimizin açılışını gerçekleştireceğiz inşallah. Sonrasında Çarşamba günüde yine Kosova Mahallemizde yapımını tamamladığımız kapalı pazarımızın resmi açılışını yapacağız.

Son bir yıl içerisinde 3 adet pazarımızı kapalı pazara dönüştürmüş olduk. Açık pazarlarımızdan Perşembe Pazarı olarak bilinen Nalçacı Pazarı ile Salı Pazarı olarak bilinen Uğurlu Pazarımızı da

yeniden düzenleyerek trafik ve otopark problemlerini çözdük.  En problemli pazarlarımızdan olan ve neredeyse yol üzerine kurulan Şeker Pazarımızı da Kılınçarslan Mahallemizde düzenlediğimiz alana taşıyarak en rahat alışveriş yapılan Pazar hüviyetine kavuşturduk.  Açık pazarlarımızı kapalı pazara dönüştürmeye devam ediyoruz. Yazır Mahallesi için ihalemizi yaptık, Dumlupınar Mahallemiz için ihale sürecini başlattık. Sancak Mahallemiz içinde önümüzdeki günlerde proje çalışmalarını tamamlayıp ihale sürecini başlatmış olacağız. Samimiyetle, gayretle durmak yok yola devam diyoruz.

Açılışını yapacağımız Özalkent Kapalı Pazarımızın mahallemize, ilçemize ve şehrimize hayırlı olmasını temenni ediyorum. Burada bulunan esnafımıza hayırlı, bol bereketli kazançlar, hemşehrilerimize huzurlu alışverişler diliyorum.  Katılımlarından ötürü tüm misafirlerimize ayrı ayrı teşekkür ediyor, saygı, sevgi ve muhabbetle selamlıyor, hepinizi Allah’a emanet ediyorum.” dedi.

Başkan Kavuş: “Dışarıdan  gelenler Konya’nın yatırımlarını örnek alıyor”

Merkezdeki  4 belediye olarak millete hizmet yolunda son bir aydır açılış ve temel atma törenlerine adeta koşturduklarını ifade eden Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş: “Programların bereketi Kasım ayının ortalarına gelmemize rağmen havalara bile yansıdı. Tüm Konyamızda vatandaşlarımız keşke o semtte şu mahallede yaşasaydım dedirtmeyecek şekilde hizmetlere kavuşuyorlar. Mahallelerimizin kendi içinde yararlanabileceği sosyal tesisleri belediyeler olarak yapmaya çalışıyoruz. Dışarıdan gelenler kıskanarak bizlerin yaptığı yatırımları örnek alıp kendi şehirlerinde uygulamak içinde çalışmalar yapıyorlar.” Dedi.

Başkan Kılca: “ Çalışmalarımızın bereketi her haftaya damga vuruyor ”

Pazar alanın hayırlı olmasını dileyen Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, “Haftaya çok güzel başlamıştık Selçuklu’da bir açılışla yine haftayı böyle mübarek bir günde çok güzel bir ortamda güzel bir faaliyetle de kapatmış oluyoruz. Her gün bir açılış yaptık bir temel atma yaptık çok bereketli bir hafta yaşadık. Pazar yerinin hayırlı olmasını diliyorum” ifadelerini kullandı.

AK Parti Selçuklu İlçe Başkanı Özer; “Yapılan hizmetlerle Konya vizyon şehir olmaya aday”

Konya Belediyelerinin hizmet yarışı içinde olduğunu ifade eden AK Parti Selçuklu İlçe Başkanı Mustafa Hakan Özer ise “Ülke olarak Dünya olarak zor bir dönemden geçiyoruz ama mazeretlerin arkasına sığınmıyoruz. Hamd olsun Konya’da hemen her gün Büyükşehir Belediyemizin, Selçuklu, Meram ve Karatay Belediyelerimizin özellikle son iki üç haftadır hizmet fırtınasıyla, temel atma fırtınasıyla karşı karşıyayız. Bugün de Selçuklu’muzda kapalı spor salonlarından spor tesislerinden parklardan sonra yine tekrar bir Pazar yeri açılışıyla bir aradayız. Tabi tüm bu çalışmaların arkasında her şeyden önce 19 yıllık bir hizmet geleneği, hizmet aşkıyla beraber uyum önemli faktör. Biz ‘ben değil biz’ diyebiliyoruz, ilçe değil şehir diyebiliyoruz, ülke diyebiliyoruz ve şehir olarak da bunun meyvelerini hep görüyoruz. Konya bütün ilçeleriyle ülkemizin vizyon şehirlerinden bir tanesi olmaya aday. İnşallah bu birlik ve beraberliğin ilerleyen günlerden hizmet olarak geri döneceğine inanıyorum. Özalkent Pazar yerimizin Selçuklu’muza hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum.” şeklinde konuştu.

MHP Selçuklu İlçe Başkanı Çıpan; “Cumhur İttifakının uyumu yapılan yatırımları göz önüne getiriyor”

Cumhur İttifakı’nın yapılan hizmetlere yansıdığına dikkat çeken MHP Selçuklu İlçe Başkanı Güzide Çıpan, “Bugün burada görüyorum ki hem bürokrasi ayağımızda hem de belediyeler arasındaki ilişkilerimizde hem de teşkilatlar arası Cumhur İttifakının uyumu bugün pazar alanımız dahil olmak üzere Selçuklu’da yapılan yatırımları göz önüne getiriyor. İstişareler bakımından Selçuklu, Karatay ve Meram’ın örnek teşkil ettiğini düşünüyorum. Bu vesileyle açılışına her gün bir yenisini ekleyen Sayın Belediye Başkanımızın şahsında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Pazar alanımızın esnaflarımıza ve hemşehrilerimize hayırlı olmasını temenni ediyorum.” dedi.

Mehmet Akif Mahallesi Özalkent Semt Pazarı konuşmaların sonrasında dua ve kurdele kesimiyle açıldı.

Son Haberler

SELÇUKLU’NUN SEMBOL MEKANLARINA YOĞUN İLGİ

SELÇUKLU’NUN SEMBOL MEKANLARINA YOĞUN İLGİ

Selçuklu’nun uğrak mekanları bayram tatilinde misafirlerin gözdesi oldu. Tropikal Kelebek Bahçesi, Selçuklu Seyir Tepesi, ve müzeler yoğun ziyaretçi trafiğine sahne olarak yaklaşık 100 bin kişiyi ağırladı.
SELÇUKLU TEKNO-SEL ROBOT YARIŞMASI BAŞLIYOR

SELÇUKLU TEKNO-SEL ROBOT YARIŞMASI BAŞLIYOR

Selçuklu Belediyesi ve Selçuklu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü paydaşlığında düzenlenen teknoloji ve robot yarışması TEKNO-SEL 16-18 Nisan tarihleri arasında gerçekleşecek.
BAYRAMLAR BİRLİK VE BERABERLİĞİMİZİ GÜÇLENDİRDİĞİMİZ  ÖZEL GÜNLERDİR

BAYRAMLAR BİRLİK VE BERABERLİĞİMİZİ GÜÇLENDİRDİĞİMİZ ÖZEL GÜNLERDİR

Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı Ramazan Bayramı nedeniyle bir kutlama mesajı yayımladı. Başkan Pekyatırmacı mesajında; bayramların birlik ve beraberliğin güçlendirildiği, ezelden ebede giden kardeşliğin yenilendiği günler olduğunu ifade et