SELÇUKLU’DA PAZAR YERLERİNDE HES KODU UYGULAMASI

Selçuklu Belediyesi ilçe genelinde bulunan semt pazarlarında HES kodu uygulaması başlattı. Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı, Seyit Onbaşı Pazar yerinde inceleme yaparak, denetim yaptı.

Türkiye’de ve Dünyada etkisini sürdüren Covid-19 virüsü önlemleri kapsamında Selçuklu Belediyesi semt pazarlarında HES kodu uygulaması başlattı. Selçuklu Belediyesi Zabıta Ekipleri pazarların girişinde pazara gelen vatandaşların HES kodunu sorgulayarak riskli grupta yer alan vatandaşları pazar yerine almıyor.

Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı koronavirüs tedbirleri kapsamında Seyit Onbaşı Semt pazarında (Nalçacı semt pazarı) denetim gerçekleştirdi. Zabıta ekipleri ile birlikte incelemelerde bulunan Başkan Ahmet Pekyatırmacı, esnaf ve vatandaşlarla kısa süreli sohbet gerçekleştirdi. Başkan Pekyatırmacı, vatandaşları maske, mesafe ve hijyen konusunda da uyardı.

Başkan Pekyatırmacı; “Pandemi şartlarına uygun çalışmalar gerçekleştiriyoruz”

Virüsle mücadele anlamında belediye olarak gerekli çalışmaları gerçekleştirdiklerini belirten Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı, “Koronavirüsle mücadele kapsamında belediye olarak Hükümetimizin aldığı kararlar doğrultusunda çalışmalar gerçekleştiriyoruz. Bu çalışmaların yanında tabi bu çalışmaların da denetimini yapmak bizim görevimiz. Bu denetimler kapsamında bugün Nalçacı semt pazarı olarak bildiğimiz Seyit Onbaşı semt pazarında denetim yaptık. Bu Pazar yerimiz pandemi sürecinde kapalı kalmıştı. Esnafımız ile yaptığımız istişareler doğrultusunda düzenleme yaparak burayı pandemi koşullarına uygun hale getirdik. İnşallah hemşehrilerimiz güvenle alışverişlerini yapabilecekler.” şeklinde konuştu.