HAŞEREYLE MÜCADELE DEVAM EDİYOR

Selçuklu Belediyesi, ilaçlama ekipleri temiz bir çevre için ilçe genelinde periyodik olarak ilaçlama çalışmalarını sürdürüyor.

Selçuklu Belediyesi, Sağlık İşleri Müdürlüğü tarafından oluşturulan 7 ilaçlama ekibi ilçe genelinde haşerelerle mücadelesini sürdürüyor. Ekipler, periyodik olarak Selçuklu’ya bağlı tüm mahallelerde olumsuz hava koşulları hariç haftalık ilaçlama çalışması gerçekleştiriyor. Periyodik olarak 06.00-10.00 ve 18.00-23.00 arasında yapılan ilaçlama çalışmalarında Sağlık Bakanlığı’nın onayladığı doğanın dengesini bozmayacak ve insan sağlığına zarar vermeyecek biyosidal ürünler kullanılıyor. ULV ilaçlama makineleri ile donatılan araçlarla 6'sı merkezde, 1'i de dış mahallelerde olmak üzere toplam 7 ilaçlama ekibi, ilçede bulunan tüm mahalle, cadde ve sokakları periyodik olarak ilaçlıyor.

İlaçlama ekipleri rüzgarlı ve yağışlı havalar dışında Selçuklu’da her mahallede haftada en az bir kez ilaçlama gerçekleştiriyor. İlaçlama sırasında ise anons yapılarak uyarılan ve kronik hastalığı olan vatandaşların ilaçlardan etkilenmemesi için kapı ve pencerelerini kapatması isteniyor.