SİLLE BARAJI 124 GÖÇMEN KUŞA EV SAHİPLİĞİ YAPACAK

Selçuklu Belediyesi tarafından şehre kazandırılan Sille Baraj Parkı’nda bir ilk daha gerçekleşti.Milli Parklar 8.Bölge Müdürlüğü tarafından doğadan yaralı olarak alınıp Karatay Hayvanat Bahçesinde tedavi edilen 124 adet göçmen kuşSille Barajına salındı.

Selçuklu Belediyesi’nce şehre kazandırılan tabiat ve suyun buluştuğu Sille Baraj Parkı artık göçmen kuşlara da ev sahipliği yapacak. Milli Parklar 8.Bölge Müdürlüğü tarafından doğadan yaralı olarak alınıp Karatay Hayvanat Bahçesi uhdesinde tedavisi tamamlanan  124 adet göçmen kuş doğal ortamlarını aratmayacak olan Sille Barajına bırakıldı. Baraja salınan kuşların türü  120 adet yeşil baş ördek, 2 adet angıt kuşu, 2 adette tepeli pelikandan oluşuyor.

Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı, Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, Selçuklu Kaymakamı Ömer Hilmi Yamlı, Milli Parklar Bölge Müdürü Mustafa Tuğrul Şahin ve görevlilerin katılımıyla kuşların baraja salımı gerçekleşti.

“Göçmen kuşlarımız artık bize emanet”

Kuşların doğal ortamına uygun bir yapıda bulunan Sille Barajı’na salımıyla ilgili konuşan Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı: “Selçukluda yaşam kalitesine katkı sağlayan çalışmalarımızdan biri olan Sille Baraj Parkımızda bugün bir ilke daha imza atıldı. Milli Parklar 8.Bölge Müdürlüğü tarafından doğadan yaralı olarak alınıp Karatay Hayvanat Bahçesi uhdesinde tedavisi tamamlanan  124 adet göçmen kuşun doğal ortamlarını aratmayacak olan Sille Barajına salımını gerçekleştirdik. Doğa ve suyun buluştuğu Sille Barajına bıraktığımız kuşlar burada hem doğal ortamlarına uygun korunaklı olarak yaşamlarını sürdürecek hem de burayı ziyaret eden misafirlerimize eşlik edecek. Böylece insan ve tabiatın buluştuğu Sille Baraj Parkımız doğal bir güzellik daha kazanmış olacak. Ben bu çalışmada emeği geçen Milli Parklar 8.Bölge Müdürlüğüne, Karatay Belediyesine teşekkür ediyorum.” dedi.