SELÇUKLU BELEDİYESİ PLANLI ŞEHİRLEŞMEDE DE ÖRNEK

Kurulduğu günden bugüne kadar planlı yapısından ödün vermeden şehirleşme düsturuyla çalışan Selçuklu Belediyesi yarının şehir yapısını bugünden inşa ediyor.

1989 yılında kurumsal kimliğine kavuşan Selçuklu Belediyesi oluşturduğu düzenli şehir kimliğini geliştirerek sürdürüyor. Selçuklu’nun şehircilik başarısının temelinde göreve gelen belediye başkanlarının bu kimliğe sahip çıkarak şehircilik geleneğini aynı çizgide sürdürmesi yatıyor.

Gelecek nesillere daha yaşanabilir bir Selçuklu inşa etmek için çalışan Selçuklu Belediyesi yaptığı yatırımları günü kurtaran değil geleceği kuşatan şehircilik anlayışıyla sürdürüyor. Bu anlayışla şehir yatırımlarını sürdüren  gayri safi yurt içi hasılanın  yani üretimin % 25’ini karşılayan ve Konya’ya katma değeri en yüksek olan Selçuklu’da  şehirleşme oranı oldukça yüksek.

Selçuklu yüzde  90’dan fazla oranda  imar uygulaması olan  Türkiye’nin tek ilçesi olma özelliğini korurken hızlı şehirleşen yapısıyla göze çarpmakta. Hızlı şehirleşme çalışmasını devam ettiren Selçuklu’da ruhsatsız yapılaşma oranı da oldukça düşük.

“Amacımız geleceğin Selçuklu’sunu  daha yaşanabilir kılmak”

Şehircilik geleneğinin uzun yıllardır devam ettiğini ifade eden Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı: “Selçuklu’da  bugüne kadar önemli belediyecilik hizmetleri planlanmış ve uygulanmış, şehrin geleceğine yön veren ve planlı gelişmesini öngören çalışmalar yapılmıştır. İmar uygulamaları, altyapı asfalt, çevre, turizm, kültür-sanat ve sosyal içerikli çalışmalarla Selçuklu ilçesi yaşanabilir bir kent olma özelliğini sürdürmektedir. Şehrimizi geleceğe hazırlarken hemşehrilerimizin beklentilerini de karşılayacak şekilde ve bütün Türkiye’ye örnek teşkil edecek şekilde bir çalışma anlayışıyla hareket ediyoruz. Geleceğin Selçuklusunu inşa ederken  sosyal alanlarıyla, park alanlarıyla, diğer kültürel alanlarla, bulunduğu bölgeye de değer katacak şekilde olması için çalışıyoruz.” dedi.

İdari sınırlar içersinde  2038,16 km² lik alan bulunan Selçuklu’da 20 bin hektar alan imarlı. Geleceğin şehirlerini bugünden inşa eden Selçuklu Belediyesi, ecdattan miras olan kültür varlıklarına da en üst düzeyde sahip çıkarak bu vizyonda çalışmalarını sürdürmekte.