Başkan Pekyatırmacı: “ÇANAKKALE RUHU HİÇBİR ZAMAN KAYBOLMAMIŞTIR”

Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı 18 Mart Çanakkale Şehitlerini Anma Günü ve Çanakkale Zaferi'nin 105. yıl dönümü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Başkan Pekyatırmacı yayınladığı mesajda “Çanakkale Zaferi  şehadetleriyle destan yazan ecdadımızın tarihe düştüğü bir nottur ve bu ruh bizim milletimiz var oldukça devam edecektir.” dedi.

Çanakkale ruhunun her dönemde var olduğunu hiçbir zaman kaybolmayacağını ifade eden Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı: “ Bizim ecdadımız Çanakkale’de 105 yıl önce 7 düvele karşı onların teknik üstünlükte silahlarına karşı iman gücüyle o mücadeleyi kazandı ve cumhuriyetimizin kuruluşunun mayası orada oluştu. Bu zaferle birlikte kurtuluş mücadelemizi en güzel şekilde sonuçlandırdık. Bu Anadolu yurdu Türk yurdu olarak yaşamaya devam ediyor ve öyle de devam edecek. Bizi hiçbir güç buradan çıkaramayacak. 15 Temmuz’da da bu ruhun hala canlı olduğunu gördük ve son olarak da Bahar Kalkanı Harekatında bunu tekrar yaşadık . Bizim bağımsızlığımıza, istiklalimize, istikbalimize kast edenler karşılarında her zaman bu Çanakkale ruhunu bulacaklar ve hiçbir zaman onlara geçit vermeyeceğiz. Biz, genciyle,yaşlısıyla,kadınıyla, erkeğiyle bunu her zaman gösterdik. Vatanımızın bekası için bugüne kadar gözünü kırpmadan  canından vazgeçen tüm ecdadımızı ve  Çanakkale destanının tüm kahramanlarını bir kez daha hürmetle, minnetle yad ediyoruz.” şeklinde sözlerini tamamladı.