Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı; “2019 YILINDA 400 BİN MİSAFİRİMİZ KELEBEĞİN UÇUŞ ÖYKÜSÜNE TANIKLIK ETTİ”

Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı, Konya’da Mevlana’dan sonra en fazla yerli ve yabancı turist ağırlayan ve bakım sonrası yenilenen Konya Tropikal Kelebek Bahçesinde incelemelerde bulundu.

Selçuklu Belediyesi tarafından Konya’ya kazandırılan şehrin cazibe merkezlerinden olan ve ziyaretçilerin uğrak yeri haline gelen ve misafirlerine daha iyi hizmet edebilmek adına bakıma girerek iki gün önce hizmete alçılan Tropikal Kelebek Bahçesi’ni ziyaret eden Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı, “Hemşerilerimizi, Konya’ya gelen bütün misafirlerimizi Konya Tropikal Kelebek Bahçemize bekliyoruz” dedi.

Konya Tropikal Kelebek Bahçesinde incelemelerde bulunan Başkan Pekyatırmacı’ya Selçuklu Belediyesi Başkan Yardımcıları ve birim müdürleri eşlik etti.

“Uçuş alanı olarak Avrupa’nın en büyük Tropikal Kelebek Bahçesi’ne tüm misafirlerimiz bekliyoruz”

Yaklaşık 1 ay önce bakıma giren Tropikal Kelebek Bahçesinde incelemelerde bulunan Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı, “Konya Tropikal Kelebek Bahçemizde 11 Şubattan itibaren tadilat çalışmalarımız bitti ve bahçemiz misafirlerimizin hizmetine açılmış oldu. Tropikal Kelebek Bahçesi Konyamızda Mevlana Türbesi’nden sonra ikinci lokasyon. Konya dışından gelen bütün misafirlerimiz Konya Tropikal Kelebek Bahçesini gezmeden dolaşmadan Konya’dan ayrılmıyorlar. 2019 yılında 400 bin ziyaretçimiz Tropikal Kelebek Bahçemizi ziyaret etti. Önümüzdeki süreçte biz ziyaretçi sayımızı artırmak için gayret ediyoruz. İstiyoruz ki insanlar Konya’ya Tropikal Kelebek Bahçemizi görmek için özel olarak gelsinler. Burada hem kelebek çeşitliliği olarak hem de tropikal bitki çeşitliliği olarak sürekli bir yenileme çalışması ve çeşitliliğin artırılması çalışması devam ediyor.  Avrupa’nın en büyük ve Türkiye’nin ilk kelebek uçuş alanına sahip bahçemizde  yaz kış sürekli 28 derece sıcaklık, yüzde 80 nem oranında kelebeklerin hepsi özgürce uçuyorlar.

Hemşerilerimizi, Konya’ya gelen bütün misafirlerimizi Konya Tropikal Kelebek Bahçemize bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı’nın incelemeleri esnasında eline konan bir kelebek ise renkli görüntülere sahne oldu. Başkan Pekyatırmacı bahçeyi ziyarete gelen çocuklara da selam vererek onların heyecanlarını paylaştı.