BAŞKAN PEKYATIRMACI'DAN “ÇALIŞAN GAZETECİLER GÜNÜ”MESAJI

Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı, 10 Ocak “Çalışan Gazeteciler Günü” nedeniyle yayınladığı kutlama mesajında, “Kamuoyunun doğru ve güvenilir bilgiye ulaşması için özveriyle çalışan tüm basın camiasının “Çalışan Gazeteciler Günü” kutlu olsun" dedi.

Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla yayınladığı mesajında tüm çalışan gazetecilerin gününü kutladı. Gazetecilik mesleği zor ve meşakkatli bir iş olduğunu ifade eden Başkan Pekyatırmacı,"Kamuoyunun ülke ve dünya gündeminde yaşanan tüm gelişmelerden anında haberdar olması amacıyla gece gündüz demeden özverili bir şekilde çalışan tüm basın mensuplarımızın ortaya koydukları gayret ve özverili çalışmaları takdirle karşılıyorum" dedi.

Bilgi ve habere ulaşmanın kolaylaştığı günümüz dünyasında yazılı ve görsel medyanın yanı sıra internet ve sosyal medya mecralarının hızlı gelişim gösterdiğine dikkat çeken Başkan Pekyatırmacı, "Demokrasi kültürümüzün önemli bir parçası medyamızın basın meslek ilkeleri çerçevesinde doğru ve güvenilir yayın politikası ile kamuoyunu bilgilendirmesi büyük önem arz ediyor. Ayrıca medyanın sürdürdüğü yayın politikasının ülkemizin birlik ve beraberliğine katkı sağlaması, kişi hak ve özgürlüklerine saygı göstermesi, eleştirilerinde yapıcı bir tutum sergilemesi de aynı derecede önem arz ediyor. Bu noktada Gazeteciler Cemiyeti tarafından 4 Şubat 1972 tarihinde kabul edilen Basın Ahlak Kuralları özellikle halkın doğru haber alması üzerinde durmakta ve gazeteciliğin halkın yararına hizmet etmesini öngörmektedir" dedi.

Konya basını için özel bir parantez açan Başkan Pekyatırmacı, "Etik kurallara uygun yayınlarıyla, örnek olan Konya basını, hayatımızın ayrılmaz bir parçası oldu.Kamuoyunun haber alma hakkı gibi önemli bir görevi yerine getiren basın aynı zamanda belediye hizmetlerinin kamuoyu ile paylaşılmasında önemli bir işlev görüyor. Biz basını "ortak akıl" ile yönetim tarzımızın bir parçası olarak görüyoruz. Bu konuda yapıcı eleştirileri dikkate alıyoruz. Bu vesile ile tarafsız ve ilkeli gazetecilik görevini yürüten başta yerelde çalışan gazeteler olmak üzere tüm  gazetecilerimizin gününü en içten dileklerimle kutluyor, görevlerinde kolaylıklar diliyorum” dedi.