Aldığınız her yeni eşyanın çevre için yeni bir kirlilik olduğunu biliyor musunuz?

İhtiyaç olup olmadığına bakmadan alınan her bir eşya hem ekonomimize hem çevreye zarar veriyor.

Gelin tüketim çılgınlığına bir son verelim.

Selçuklu Belediyesi tarafından 2. EL PAZARI açılıyor.
Evdeki eskiler görücüye çıkıyor.

Fincan takımlarından, tabaklara, giysilerden çantalara, eski kitaplardan, oyuncaklara, küçük elektronik eşyalardan radyolara ne ararsanız uygun fiyatlara bulabileceğiniz Selçuklu 2. El Pazarı, her ayın ilk çarşambası Yazır Kapalı Pazar Alanında!

6 Aralık Çarşamba günü ilkini gerçekleştireceğimiz “Selçuklu 2. EL PAZARI”na tüm hemşerilerimizi bekliyoruz.

Ücretsiz stant açmak isteyen vatandaşlarımız Selçuklu Belediyesi Beyaz Masa’ya başvuru yapabilirler.

SELÇUKLU 2. EL PAZARI TEZGAH AÇMAK İSTEYEN VATANDAŞLARIMIZIN UYMASI GEREKEN KURALLAR

1.     Selçuklu 2. El Pazarı her ayın ilk çarşambası Yazır Kapalı Pazar Alanında kurulacaktır.

2.     Pazarda tezgah açacak vatandaşlarımızın T.C. vatandaşı olması ve Selçuklu'da ikamet etmesi şarttır.

3.     Pazarda sıfır ürün, yeni eşya satışı kesinlikle yapılmayacaktır.

4.     Pazarda ikinci el olmak şartı ile

·      Tabak, fincan, tencere vb. mutfak eşyaları,

·      Abajur, saat, fotoğraf makinesi,

·      Eski kitap, oyuncak, takı, tekstil (nevresim, perde vb),

·      Giysi, ayakkabı, çanta vb. ürünler

·      Küçük elektronik eşyalar (fotoğraf makinesi, radyo, saç kurutma makinesi vb.)

·      Tekrar kullanım sonucu dönüştürülmüş ürünler (pantolondan çanta, dekopajla yenilenmiş sehpa vb.) satışa sunulacaktır.

5.     Pazar alanında

·      Her türlü gıda, yiyecek, içecek,

·      Temizlik malzemesi satışı,

·      Hacimli eşya (koltuk, kanepe, dolap, vb),

·      Hijyenik olmayan ürünlerin (iç çamaşırı vb.) satışı yapılmayacaktır.

6.     Pazar alanında her türlü patlayıcı, kesici, delici, yanıcı alet ve maddelerin satışı yasaktır.

7.     Pazarda tezgah açacak vatandaşlarımızın ticari faaliyeti bulunmayacaktır.

8.     Her başvuru sahibine en az bir masa yeri verilecek (2 metre) ürünlerin getirilmesi, düzenlenmesi, taşınması başvuru sahibinin kendisine ait olup oluşabilecek hasarlardan belediyemiz sorumlu olmayacaktır.

9.     Selçuklu 2. El Pazarı’ndaki stantlar  Zabıta Müdürlüğü tarafından denetlenecek olup satışa uygun olmayan ürünlere ait stantlar kaldırılacaktır.

10.  Pazarda zabıta tarafından yapılan denetimlerde başvuru sahibi dışındaki kişilerin tezgah başında bulunduğunun tespiti halinde tezgahlar satıştan men edilecektir.

11.  Başvuru sahipleri stant haklarını ikinci kişilere devredemezler.

12.  Pazar alanında genel sükunu bozan, ahlak kuralları dışında hareket eden, tezgah sahipleri zabıta tarafından satıştan men edilecektir.

13.  Pazarda satışı yapılan ikinci el ürünler hijyen kurallarına uygun olacaktır, temiz ve düzenli bir şekilde sergilenecektir.

14.  Pazarda alışverişler nakit veya takas yöntemi ile gerçekleştirilecektir.

15.  Selçuklu Belediyesi satıcı ve alıcı arasında fiyat belirleme, iade ve değişim konularında taraf olmayacaktır.

16.  Başvuruların kapasitenin üstünde olması halinde stant yerleri kura ile belirlenecektir.  Stant yerleri ile ilgili bilgiler Belediye web sitesi ve çevre ve sıfır atık platformu üzerinden duyurulacaktır.

17.  Pazarda belli sayıda masa belediyemiz tarafından temin edilecektir.