Aslen Karamanlı olan ünlü Osmanlı denizcisi, dünya haritaları ve denizcilik kitabıyla tanınan Piri Reis’in adı, Selçuklu Belediyesince, İstanbul Yolu üzerinde yapılan parkta yaşatılmaktadır.

Sancak Mahallesinde 46.000 metrekare alanda kurulan Piri Reis Parkı, gündüz görsel güzelliği ile gece ise aydınlatma sistemleriyle dikkat çekmektedir. Konya-İstanbul yolu üzerinde yapılan park, Konya’ya gelen misafirleri farklı görüntüsü ile karşılamaktadır.

Adı verilen Piri Reis’i temsilen parkın içine gemi inşası yapılmıştır. Her yaştan vatandaş için yaz akşamlarının vazgeçilmez mekanlarından biri olan parkta; 4 adet fıskiyeli havuz, perguleler, asma-germe mebran örtü sistemleri yer almaktadır. Çocuklar için ise tabanı kauçuk malzemeden yapılan oyun alanları bulunmaktadır. Park içerisinde ayrıca; sosyal donatılar, spor alanları, suni çim saha, yürüyüş parkuru ve dinlenme mekanlarıda ilçe halkının hizmetine sunulmuştur.