SELÇUKLU’DA ÇÖP KONTEYNIRLARI DEZENFEKTE EDİLİYOR

Selçuklu Belediyesi, daha temiz bir Selçuklu için ilçede yer alan yeraltı ve galvanizli çöp konteynırlarının dezenfekte işlemleri gerçekleştiriyor.

Yeraltı çöp konteynırı uygulamasını ilçenin tamamına yaygınlaştıran Selçuklu Belediyesi "Daha Temiz Bir Selçuklu" sloganıyla sürdürdüğü temizlik çalışmalarına 7/24 devam ediyor. Temizlik hizmetlerinin zamanında ve hiç aksatılmadan yıl boyunca devam etmesi amacıyla Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü'ne bağlı 375 personel 3 vardiya halinde hizmetlerine aralıksız devam ediyor.

Yer altı çöp konteynırısayısının 4 bin 640'a ulaştığı Selçuklu'da, 7 bin 50 de galvanizli çöp konteynırı bulunuyor. Ekipler çöp toplama hizmetinin yanı sıra çöp konteynırlarının da temizliği için büyük özen gösteriyor.  Yeraltı ve galvenizli çöp konteynırlarının temizliği ilçeye kazandırılan çöp konteynırı yıkama ve dezenfenkte aracı ile gerçekleştiriliyor. Modern donanımı ile 3 dakika içerisinde konteynırı temizleyen çevre dostu araç, pis suyu kendi içerisinde barındırarak dışarı vermiyor. Konteynırların temizliğinde doğaya zarar vermeyen mikrobiyal bakteri önleyici,ağır kir sökücü ve koku giderici kullanılıyor. Böylece konteynırların temizliği yerinde, hızlı, ekonomik ve etkin bir şekilde sağlanırken görüntü kirliliği, koku, larva ve sinek oluşumunun da önüne geçilmiş olunuyor.

Temizlik çalışmalarının Selçuklu Belediyesi’nin en önemli ve çok dikkatli davrandığı hizmetlerden biri olduğunu ifade eden Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı, “Temizlik çalışmaları Selçuklu’ da memnuniyetin en yüksek olduğu alanlardan biri. Temizlikle ilgili her konuyu titizlikle inceleyip, en kısa sürede ve en hızlı şekilde hizmete sunmaya çalışıyoruz. Güçlendirdiğimiz araç filomuzla Selçuklu'nun her noktasına aynı hizmeti götürüyor, vatandaşımızın yaşam kalitesini arttıracak hizmetler sunuyoruz" dedi.