Başkan Pekyatırmacı: “BU GÜZEL VATAN TOPRAKLARINI ECDADIMIZIN FEDAKARLIKLARINA BORÇLUYUZ”

Selçuklu Belediyesi tarafından 4.sü düzenlenen “Selçuklu Torunları Osmanlı'nın İzinde” projesi kapsamında Bilecik ve Söğüt'e düzenlenen kültür turlarında Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı Konya’da faaliyet gösteren yazılı ve görsel medya temsilcileri ile birlikte ecdada dua için Bilecik'e gitti.

Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı Konya’da faaliyet gösteren basın kuruluşlarının temsilcileriyle tarihi mekanları yerinde gördü. Basın temsilcileri Başkan Ahmet Pekyatırmacı’yla birlikte Kültür gezisi kapsamında  Bilecik’in tarihi ve eşsiz güzelliklerini, Osman Gazi’nin Osmanlı Beyliği'nin temellerini attığı ve bir dönem Osmanlı Devleti'ne başkentlik yapan Söğüt ilçesini ve Söğüt’ü fetheden Ertuğrul Gazi'nin kabristanını, Bilecik Türbesi, Söğüt Kültür Müzesi, Kuyulu Mescit, Hamidiye İdadisi, Söğüt Ulu Camii, Bilecik Yaşayan Şehir Müzesi ve Pelitözü Göleti’ni da ziyaret etti.

“Selçuklu Torunları Osmanlı'nın İzinde” organizasyonuna Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı, Selçuklu Kaymakamı Ömer Hilmi Yamlı AK Parti Selçuklu İlçe Başkanı Mustafa Hakan Özer ve Konya’da faaliyet gösteren basın mensupları katıldı.

“Burada ecdadımızın tarihe bıraktığı izlere şahitlik ettik”

Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı bu tarz kültür gezilerinin hafızalarda daha kalıcı hale geldiğine  ve ecdadın yapmış olduğu fedakarlıkları yerinde görmeye vesile olduğuna vurgu yaparak : “Selçuklu Torunları Osmanlı'nın İzinde dördüncü yılını bu sene tamamlıyor. Bugün 22. günümüz . 2019 yılının turları Temmuz ayının biri itibariyle başlamıştı. Bu turumuzda da basın mensuplarımızla birlikte sabah 06:55’te Konya’dan hızlı trenle hareket ettik Bilecik Türbesi, Söğüt Kültür Müzesi, Kuyulu Mescit, Hamidiye İdadisi, Söğüt Ulu Camii, Bilecik Yaşayan Şehir Müzesi ve Pelitözü Göleti’ni ziyaret ettik. Osman Gazi’nin Osmanlı Beyliği'nin temellerini attığı ve bir dönem Osmanlı Devleti'ne başkentlik yapan Söğüt ilçesini ve Söğüt’ü fetheden Ertuğrul Gazi'nin kabristanındayız  şu anda. 4. Yılımızdayız inşallah 31 Temmuz itibariyle 5000 hemşehrimizi kültür turlarımızda ağırlamış olacağız. Bundan sonra da bu turlarımız devam edecek. Biz gençlerimize, hemşehrilerimize ecdadımızı, geçmişimizi her zaman anlatmak istiyoruz.bunları sadece kitabi olarak değil yerinde göstererek  anlatmak istiyoruz ki hafızalarda kalıcı olsun. Hemşehrilerimizin bu projeye çok büyük bir teveccühü var ilk günden itibaren bu tura katılan hemşehrilerimizden yaptırdığımız anketler sonucunda gayet olumlu dönüşle alıyoruz . buraya gelen misafirlerimiz de hem gün boyu ziyaretlerini yapıyorlar hem de buradaki ağırlamalardan son derece memnunlar. O sebeple kültür turlarımıza bu şekilde devam edeceğiz.” dedi.

Son Haberler

SELÇUKLU BELEDİYESİ ÖDÜLLÜ KİTAP OKUMA YARIŞMASI BAŞVURULARI DEVAM EDİYOR

SELÇUKLU BELEDİYESİ ÖDÜLLÜ KİTAP OKUMA YARIŞMASI BAŞVURULARI DEVAM EDİYOR

Selçuklu Belediyesi’nin geleneksel hale getirdiği ödüllü kitap okuma yarışmasının başvuruları devam ediyor. 60. Kütüphaneler Haftası etkinlikleri kapsamında 27 Mart’ta online olarak yapılacak olan yarışma 2 farklı yaş kategorisinde gerçekleştirilecek.
SELÇUKLU BELEDİYESİ, “ANADOLU’NUN DİRİLİŞ DESTANI ÇANAKKALE” SERGİSİ BÜYÜK İLGİ GÖRÜYOR

SELÇUKLU BELEDİYESİ, “ANADOLU’NUN DİRİLİŞ DESTANI ÇANAKKALE” SERGİSİ BÜYÜK İLGİ GÖRÜYOR

Selçuklu Belediyesi’nin Çanakkale ruhunu diri tutmak ve ecdadın kanıyla yazılan destanı gelecek nesillere aktarmak amacıyla düzenlediği “Anadolu’nun Diriliş Destanı Çanakkale” sergisi vatandaşlardan yoğun ilgi görüyor.
SELÇUKLU’DA “18 MART ÇANAKKALE ZAFERİ” ANISINA ANLAMLI PROGRAM

SELÇUKLU’DA “18 MART ÇANAKKALE ZAFERİ” ANISINA ANLAMLI PROGRAM

Selçuklu Belediyesi Çanakkale Zaferi’nin 109.yılına özel “18 Mart Çanakkale Zaferi Anma Programı” düzenledi. Çanakkale Zaferi’nin Cumhuriyet tarihimizin başlangıcında bir mihenk taşı olarak sürekli durmaya devam edeceğini ifade eden Selçuklu Belediye Başk