SELÇUKLU'DA AŞIKLAR SAZIYLA SÖZÜYLE SAHNE ALDI

Selçuklu Belediyesi tarafından köklü bir geleneği yaşatan aşıkların katıldığı "Sazıyla Sözüyle Aşıklarımız" isimli program Selçuklu Kongre Merkezi'nde sahne aldı.

Selçuklu Belediyesi yüzlerce yıllık geleneği yaşatan usta aşıklara ev sahipliği yaptı. Türkiye’nin farklı yörelerinden gelen aşıklar, atışma, koçaklama, taşlama ve türkü dallarında birbirinden güzel eserleriniSelçuklu Kongre Merkezinde seslendirdiler. Aşıklık geleneğinin yaşatılması ve bu geleneğin gelecek nesillere aktarması amacıyla gerçekleştirilen "Sazıyla Sözüyle Aşıklarımız" isimli organizasyon büyük ilgi gördü.

Konser yönetmenliğini Uğur Demirci’nin yaptığı programda Konya yöresinden Aşık Bekir Sami Özsoy, Erzurum yöresinden Aşık Sıtkı Eminoğlu, Kars Yöresinden Mürsel Sinan, Denizli Ozan Nihat ve Çukurova yöresinden katılan Aşık Abdullah Gizlice Türk halk geleneğinin en güzel eserlerini seslendirdiler.

Programa Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı, KTO Karatay Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bayram Sade, Türkiye’nin çeşitli yörelerinden katılım sağlayan aşıklar ve aşıklık geleneğine gönül veren sanatseverler katıldı.

"Sanata ve sanatçıya desteğimiz sürecek"

Aşıklık geleneğinin kültürel zenginliğimizin önemli yapı taşlarından biri olduğunu ifade eden Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı,  Selçuklu Kongre Merkezinde aşıklık geleneğinin yaşatılması için güzel bir organizasyon daha gerçekleştirdiklerini söyledi. Başkan Pekyatırmacı; “Geleneksel hale gelmesini arzu ettiğimiz bir programın ilkini geçen sene gerçekleştirmiştik. İkincisini de bu sene gerçekleştiriyoruz. Selçuklu Kongre Merkezimizde her sene âşıklarımıza mutlaka yer vermek istiyoruz. Bugün ülkemizin farklı bölgelerinden gelen aşıklarımız sazlarıyla sözleriyle atıştılar. Bizde geleneğimizde geniş yeri bulunan bu tatlı atışmaları hep birlikte izledik. Selçuklu Belediyesi olarak her zaman sanata, kültüre, spora ve eğitime katkı sunmak için gayret ediyoruz. Burada yapılan bütün programlara hemşehrilerimiz çok büyük teveccüh gösteriyorlar. Sanatı ve sanatçıyı destekliyorlar. Bizde belediye olarak sizlerin desteğiyle bu programları daha da çoğaltarak devam ettirmeye gayret edeceğiz” dedi.

"Aşıklık geleneğine gösterilen ilgi bizi mutlu ediyor"

Âşıkların büyük ilgi gösterdiği ve Konyalı sanatseverlerin geniş bir katılımla gerçekleştirdiği “Sazıyla Sözüyle Aşıklarımız” isimli programın başarıyla gerçekleştiğini ifade eden konser yönetmeni Uğur Demirci, Selçuklu Kongre Merkezinde güzel bir atmosferde aşıklık kültürüne gönül veren Konyalı sanatseverlerle buluşmaktan dolayı büyük mutluluk duyduklarını söyledi.  Demirci, sanata ve sanatçıya desteklerinden dolayı Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı’ya ve ekibine teşekkür etti.

Programın sonunda Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı tarafından aşıklara bayrak ve Kur'an-ı Kerim’den oluşan hediye takdimi gerçekleşti. Program günün anısına fotoğraf çekimi ile sona erdi.