SANCAK YÜZME HAVUZU’NA “TEMİZ HAVUZ” SERTİFİKASI

Konya Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından yapılan denetimler sonucunda Selçuklu Belediyesi Sancak Yüzme Havuzu 3. Kez Konya’nın en temiz havuzu seçildi.

Selçuklu Belediyesi ilçeye kazandırdığı nitelikli yatırımlarla halka en iyi hizmeti sunarken sağladığı yüksek standartlarla da ödüllendiriliyor. Konya Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından yıl boyu yapılan denetimler sonucunda Selçuklu Belediyesi Sancak Yüzme Havuzu temiz havuz sertifikası almaya hak kazandı. İl Halk Sağlığı Müdürlüğü temiz havuz sertifikası yıl boyunca yapılan Kimyasal, mikrobiyolojik ve hijyen denetimlerinde, Sağlık Bakanlığının belirlediği kriterlere uyan tesislere veriliyor.

Konya genelindeki tüm havuzlarda yapılan denetimler sonucunda Selçuklu Belediyesi’ne ait Sancak Yarı Olimpik Yüzme Havuzu’nun bir yıl boyunca havuz hijyeni ve su kalitesi bakımından yönetmeliklerde belirtilen standartları sağladığı tespit edildi. Selçuklu Belediyesi tarafından yürütülen çalışmalar sonucunda fiziki şartlar, kullanılan kimyasallar ve suyun kalitesi titizlikle takip edildi. Havuzda her gün en az 8 ölçüm yapılarak havuz kullanım kuralları titizlikle uygulandı.

Kaliteli havuz suyunun oluşturulması için sarf edilen çabalar ile bir yıl boyunca hiçbir uyarı ve kapatma cezası almayan Sancak Yüzme Havuzu temiz havuz sertifikası almaya hak kazandı.

Sancak Yüzme Havuzundan 2018 yılı boyunca 900 yetişkin 1200 spor okulu öğrencisi ile birlikte 700 ilkokul 3. Sınıf öğrencisi yararlandı.