HAZRETİ MEVLANA'NIN SELAMI TÜM DÜNYAYA ULAŞACAK

Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı, Hazreti Mevlana'nın 745. Vuslat yıldönümü nedeniyle bir açıklama yaptı.

Selçuklu düşünürü, mutasavvıf, ilim ve din adamı Mevlana'nın söylemlerinin vuslatından bu güne insanlığın kalbinde her zaman kendine yer bulduğunu ifade eden Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı bu yıl "Selam Vakti" teması ile gerçekleştirilecek anma törenleri ile Mevlana'nın evrensel mesajlarının tüm insanlığa ulaştırılacağını ifade etti.

Aşkın, sabrın ve hoşgörünün sembolü olan Hz Mevlana'nın hayatının ve sözlerinin insanlık için önemli dersler içerdiğini ifade eden Başkan Pekyatırmacı konuşmasını şöyle sürdürdü,

" Hazreti Mevlana yaşadığı dönemde sadece çevresine değil, tüm coğrafyaya Allah yolunu tavsiye etmiştir. Mevlana'nın "İnsanların Hayırlısı, insanlara faydası dokunandır, Sözün hayırlısı da az ve öz olanıdır, Hamd, yalnız tek olan Allah’a mahsustur. Tevhid ehline selam olsun” vasiyeti insanlığa ders niteliğindedir"

“Allah’a ulaşacak birçok yol var, ben aşkı seçtim” buyuran Hazreti Mevlana’nın yaktığı aşk ateşinin, asırlardır yüreklerde yanmaya devam ettiğini söyleyen Başkan Pekyatırmacı," Konya'mız insanları birbirine bağlayan en önemli unsurlardan bir tanesi olan "Selam"ın taşıdığı manevi anlamın  Hz Pirin diyarından tüm dünyaya ulaşması için Türkiye'den ve farklı dünya coğrafyalarından gelen binlerce misafire kapılarını açıyor. Bu atmosferden tüm dünya insanlarının istifade etmesini temenni ediyorum. Bu vesile ile bundan 745 sene evvel vefatıyla Vuslatı yaşayan Hazreti Mevlana'yı rahmet ve dua ile anıyorum. Mevlana'nın, temelinde İslam olan mesajlarının nesiller boyu sürmesi ve özünden koparılmadan aktarılması için Rumi'yi daha iyi anlamayı, okumayı tavsiye ediyorum."