SOKAK HAYVANLARI İÇİN ÖRNEK DAVRANIŞ

Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı, sokak hayvanlarının barınma ve beslenme ihtiyaçlarını karşılayan öğrencilerin örnek davranışları için öğrencilerle bir araya geldi.

Selçuklu ilçesinde eğitim öğretim faaliyetlerini sürdüren Pema Koleji öğrencilerinin sokak hayvanlarına karşı duyarlı davranmaları ve okul binası yanında barınak yapmaları Selçuklu Belediyesi tarafından da büyük destek gördü.

Kelebekler Vadisi yanında sokak köpekleri için barınaklar yapan Pema Koleji öğrencilerinin daveti üzerine öğrencileri ziyaret eden Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı,  kış mevsimi öncesi sokak hayvanlarına destek olan ve duyarlı davranan çocukları tebrik etti.  Öğrenciler tarafından sokak hayvanları için yapılan 6 adet barınağa yem ve su bırakan çocukların heyecanına ortak olan Başkan Pekyatırmacı, hayvanlara gösterilen ilgi ve desteğin takdirle karşılanacak güzel ve örnek bir davranış olduğunu söyledi.

Sokak hayvanlarının özellikle kış mevsiminde yiyecek ve içecek sıkıntısı çektiklerine dikkat çeken Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı, belediye olarak sokak hayvanlarının ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla ilçenin farklı noktalarında oluşturulan 16 adet köpek besleme istasyonu, 85 adet kedi besleme istasyonu ve su imkanı az olan yerlerde 15 adet seyyar besleme istasyonu ile destek olduklarını söyledi. Öğrencilerin örnek bir davranış sergilediklerini ifade eden Başkan Pekyatırmacı, sokak hayvanlarının su ve yiyecek ihtiyaçlarının karşılanması ile onların hayatta kalmalarına ve sağlıklı olmalarına vesile olmanın bir insanlık görevi olduğunu belirtti. Ekiplerin belirli periyodik aralıklarla sokak hayvanları için besleme istasyonlarına yiyecek ve su bıraktıklarını ifade eden Başkan Pekyatırmacı, sokak hayvanlarına gösterilen sevginin onlara verilecek bir kap yiyeceğin ve suyun verilmesi ile sağlanabileceğini kaydetti.