SELÇUKLU BELEDİYESİ YAZ TATİLİNDE DE KİTAPSEVERLERE HİZMET EDİYOR

Selçuklu Belediyesi, ilçenin farklı noktalarına kazandırdığı kütüphanelerle yaz aylarında da hem öğrencilere hem de yetişkinlere hizmet veriyor. Selçuklu'da 58 kütüphanede 366.076 kitap ile kitapseverlere hizmet veriliyor.

Selçuklu’nun farklı bölgelerine kazandırdığı kütüphanelerle Türkiye’de yerel yönetimler arasında birinci olan Selçuklu Belediyesi, kütüphanecilik faaliyetlerinde sürekli yeni yayınlar ve güncel kitaplarla hizmet standardını her zaman üst seviyede tutarak yıl boyunca olduğu gibi tatil döneminde de kitap okumak, araştırma yapmak ve ders çalışmak isteyenlerin vazgeçilmez adresi olmaya devam ediyor.  İlçenin çeşitli yerlerinde bulunan  58 kütüphanede 366.076 kitap sayısı ile okurlara hizmet sunuluyor. 106.076 üyesi bulunan kütüphanelerde okuma salonu,ücretsiz internet hizmeti ve ödünç kitap alma hizmeti sunulurken kütüphanelerden günlük ortalama 8 bin kişi faydalanıyor.

“Tatil dönemi kitap okumaya engel değil”

Tatilin kitap okumak adına ayrı bir fırsat olduğuna vurgu yapan  Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı: “Amacımız öğrencilerimizin ve Selçuklu’da yaşayan halkımızın kendisine en yakın mekanlarda kitaba ulaşmasını sağlamak ve kütüphanelerimizi sürekli güncelleyerek süreli yayınları takip ederek onların bilgiye ulaşımını sağlamak. Ülkemizde kitap okuma alışkanlığını geliştirmek için çocuklarımızın ve gençlerimizin kitaplarla tanıştırılması ve onlara bu alışkanlığın kazandırılması gerekiyor. Kütüphanelerimiz tatil döneminde de hemşehrilerimize  hizmet etmeye devam ediyor. Kütüphanelerimizin hepsinde internet bağlantılı bilgisayarlarımız bulunuyor. Başta öğrenciler olmak üzere tüm kitapseverleri inceleme ve araştırmalarına olanak sağlayan bu hizmetlerimizden faydalanmaya davet ediyorum” dedi.

Selçuklu Belediyesi 15 yeni  kütüphanenin de 2018-2019 Eğitim Öğretim yılında eğitim hayatına kazandırılması için çalışma yürütüyor.

Son Haberler

SELÇUKLU BELEDİYESİ ÖDÜLLÜ KİTAP OKUMA YARIŞMASI BAŞVURULARI DEVAM EDİYOR

SELÇUKLU BELEDİYESİ ÖDÜLLÜ KİTAP OKUMA YARIŞMASI BAŞVURULARI DEVAM EDİYOR

Selçuklu Belediyesi’nin geleneksel hale getirdiği ödüllü kitap okuma yarışmasının başvuruları devam ediyor. 60. Kütüphaneler Haftası etkinlikleri kapsamında 27 Mart’ta online olarak yapılacak olan yarışma 2 farklı yaş kategorisinde gerçekleştirilecek.
SELÇUKLU BELEDİYESİ, “ANADOLU’NUN DİRİLİŞ DESTANI ÇANAKKALE” SERGİSİ BÜYÜK İLGİ GÖRÜYOR

SELÇUKLU BELEDİYESİ, “ANADOLU’NUN DİRİLİŞ DESTANI ÇANAKKALE” SERGİSİ BÜYÜK İLGİ GÖRÜYOR

Selçuklu Belediyesi’nin Çanakkale ruhunu diri tutmak ve ecdadın kanıyla yazılan destanı gelecek nesillere aktarmak amacıyla düzenlediği “Anadolu’nun Diriliş Destanı Çanakkale” sergisi vatandaşlardan yoğun ilgi görüyor.
SELÇUKLU’DA “18 MART ÇANAKKALE ZAFERİ” ANISINA ANLAMLI PROGRAM

SELÇUKLU’DA “18 MART ÇANAKKALE ZAFERİ” ANISINA ANLAMLI PROGRAM

Selçuklu Belediyesi Çanakkale Zaferi’nin 109.yılına özel “18 Mart Çanakkale Zaferi Anma Programı” düzenledi. Çanakkale Zaferi’nin Cumhuriyet tarihimizin başlangıcında bir mihenk taşı olarak sürekli durmaya devam edeceğini ifade eden Selçuklu Belediye Başk