SELÇUKLU’DA 24 EKİPLE İLAÇLAMA ÇALIŞMASI YAPILIYOR

Selçuklu Belediyesi, Sağlık İşleri Müdürlüğü, Çevre Koruma Kontrol ve Park Bahçeler Müdürlükleri tarafından oluşturulan 24 ilaçlama ekibi ile haşere ile mücadele çalışmalarına aralıksız devam ediyor. Havaların ısınmasıyla birlikte ortaya çıkan haşerelere karşı çalışma planı hazırlayan Selçuklu Belediyesi; yeşil alan, ağaç, çöp konteynırları ve sokakları haşereye karşı ilaçlıyor. Ekipler tüm mahallelerde sabah erken saatlerde başladıkları ilaçlama çalışmalarını gece geç saatlere kadar sürdürüyor. İlaçlama faaliyetlerinde modern ilaçlama teknikleriyle doğanın dengesini bozmayacak ve insan sağlığına zarar vermeyecek ilaçlar kullanıyor.

Her mahalle haftada en az bir kez ilaçlanıyor

Sağlık İşleri Müdürlüğü tarafından oluşturulan sokak ilaçlama ekibi, belirlenen program ile tüm mahallelerde ilaçlama çalışması yapıyor. Çalışmalarda Sağlık Bakanlığı’nca onaylı insan sağlığına uygun biyosidal ürünler kullanılıyor. 6'sı merkezde, 1'i de dış mahallelerde olmak üzere toplam 7 ilaçlama ekibi, sabah 06.00-10.00 ve akşam 18.00-23.00 saatleri arasında ilçede bulunan tüm mahalle, cadde ve sokakları periyodik olarak ilaçlıyorlar. İlaçlama çalışmalarında ULV ilaçlama makineleri kullanılıyor. İlaçlama ekipleri ilaçlamanın etkili olmadığı rüzgarlı ve yağışlı havalar dışında Selçuklu’da her mahallede haftada en az bir kez ilaçlama gerçekleştiriyor. Şehir merkezinde gerçekleştirilen ilaçlama çalışmalarının yanı sıra Selçuklu’ ya yeni bağlanan mahallelerde de ilaçlama yapılıyor. İlaçlama öncesi anons yapılarak vatandaşları uyarılıyor. Uyarılarda kronik hastalığı olan vatandaşların ilaçlardan etkilenmemesi için kapı ve pencerelerini kapatması isteniyor.

Çöp bidonları da dezenfekte ediliyor

Çevre Koruma Kontrol Müdürlüğü tarafından oluşturulan 8 ekip ise her gün ilçe genelinde çöp bidonlarını ve konteynırları ilaçlıyor. Ayrıca pazar yerlerinin de ilaçlandığını belirten yetkililer, temizlik hizmetlerinde kullanılan araçlarında her gün dezenfekte edildiğini belirttiler. Çöplerin bidon dışına atılması ve evsel atıkların poşetlenmeden bidonlara bırakılmasının haşerenin üremesine imkan verdiğini belirten yetkililer, vatandaşları bu konuda daha dikkatli olmaları konusunda uyardı.

Yeşil alanlarda haşere ile mücadele

Park ve Bahçeler Müdürlüğü'ne bağlı 9 ekip aile dinlenme parkı, çocuk oyun alanları, ağaçlandırma sahaları ve yol kenarlarında bulunan ağaçlar ile çim alanların ilaçlamasını gerçekleştirirken ağaçlardan üreyen haşerelerin rahatsızlık vermemesi için çaba sarf ediyor. Sıvı ilaçların kullanıldığı yeşil alan ilaçlamalarına sabahın erken saatinde başlayan ekipler hava sıcaklığına göre mesailerini şekillendiriyor.

İlaçlama çalışmalarının doğada yaşayan kuş, arı ve sokak hayvanları gibi canlıların zarar görmemesi için belli bir periyot dahilinde yapıldığına dikkat çeken yetkililer çalışmaların eylül ayı sonuna kadar devam edeceğini ifade ettiler.