SEDEP KALICI DEĞERLER SERGİSİ AÇILDI

Necmettin Erbakan Üniversitesi (NEÜ) Ahmet Keleşoğlu Eğitim Fakültesinde Selçuklu Değerler Eğitimi Projesi (SEDEP) Kalıcı Sergisi açıldı. Sergi açılışı Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı, NEÜ Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Şeker, Selçuklu İlçe Milli Eğitim Müdürü Turan Kayacılar, NEÜ Rektör Yrd. Prof. Dr. Önder Kutlu, NEÜ Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bülent Dilmaç, Sosyal ve Beşeri Bilimler Dekanı Prof. Dr. Bilal Kuşpınar tarafından yapıldı.

Selçuklu Değerler Eğitimi Programı'nın (SEDEP) Selçuklu’da 6 yıldır başarı ile uygulanan, son dönemde de ülke ve yurt dışında uygulama alanı bulan büyük ölçekli, geniş katılımlı bir program olduğunu ifade eden Selçuklu İlçe Milli Eğitim Müdürü Turan Kayacılar;“SEDEP 6 yıl içerisinde yüz binlerce öğrenciye, öğretmene pek çok etkinlikle ulaşmış bir program. Bugün bu sergide program içerisinde bulunan öğrencilerimizin yaptıkları çalışmaların müze haline dönüştürülmüş şekli tanıtılacak. Yurt geneline açılmış ve değişik illerden ziyaretçilerimizin katılmış olduğu sergimiz bugün burada kalıcı olacak şekilde açılmış bulunuyor. Temennimiz o ki bu, uygulamalı değerler sokağı, uygulamalı değerler evi açılışlarının ilk adımı olur, proje toplumumuzda hizmet etmeye devam eder” dedi.

NEÜ Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Şeker ise SEDEP’e paylaş olmaktan ve 6 yıldır paydaşlar ile beraber ülkemizde örnek bir model sunmaktan mutluluk duyduklarını ifade ederek sözlerine başladı. SEDEP’in gelecek kuşaklara değerlerimizin aktarılması adına yeni modeller geliştirmeye katkısı olacağını belirten Şeker şunları söyledi: “Milli eğitim açısından,  eğitim teknolojileri açısından rol model çalışma olmak gibi bir katkı sunmuş oluyor. Bu projenin sadece Selçuklu'da değil, uluslararası bir boyut kazanmış olması da verilen emeğin mahsulüdür. Bu anlamda emeği geçen tüm arkadaşlara şükranlarımı sunuyorum. Selçuklu Belediyesi'nin kararlılığı ve desteği olmasaydı bu proje bugünlere gelmezdi. Milli Eğitim Bakanlığında görevli müdürümüzden, yeni atanmış öğretmenlerimize kadar herkesin destek verdiği bir proje elbirliğiyle bugünlere taşınmıştır. Çalıştayda da bundan sonra neler yapabileceğimizi değerlendireceğiz. Bu çalıştayın da hem bir özeleştiri yapma eksiklerimizi noksanlarımızı masaya yatırma hem de gelecek yıllarda sağlıklı bir değerler eğitimi yürütme adına katkısı olacaktır.”

Serginin Necmettin Erbakan Üniversitesi Eğitim Fakültesinde önemli bir köşeyi oluşturduğunu söyleyen Şeker, tüm paydaşlara ve emeği geçenlere teşekkürlerini iletti.

Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı da sergide 6 yıllık çalışmanın sanki bir özetinin görüleceğini söyleyerek konuşmasına şöyle devam etti: “6 yıl boyunca çok değerli çalışmalar yapıldı. Bunlar hem Necmettin Erbakan Üniversitesi hem Milli Eğitim Müdürlüğü hem de Selçuklu Belediyemizin katkılarıyla ve SEDEP yürütme Kurulunun gayretleriyle ortaya çıktı. Bu sergi ile birlikte 6 yıl boyunca neler yapıldı, neler ortaya konuldu, nasıl bir ürün ortaya çıktı ve çocuklarımız neler kazandı bunları görme fırsatımız olacak. Sergi açılışına katkılarından dolayı herkese teşekkür ediyorum. Şimdi çalıştay yapılacak. Çalıştayda da bundan sonraki süreçte SEDEP’in nasıl yürütüleceği, daha iyi bir şekilde nasıl geliştirileceği konuşulacak. Bu çalışmaların hayırlar getirmesini diliyorum.”

Sergi açılışının ardından Çalıştaya geçildi. Çalıştaya SEDEP Yürütme ve SEDEP Danışma Kurulundan yöneticiler, akademisyenler ve öğretmenler katıldı. Çalıştayda SEDEP Koordinatörü Erol Yalpır, bir sunum gerçekleştirdi. Sunumda, Selçuklu Değerler Eğitimi Programı kapsamında hangi çalışmaların yapıldığı, nasıl geri dönüşlerin olduğu gibi bilgiler verildi.

Çalıştayda ayrıca katılımcı öğretmenlerle tek tek konuşularak gelecek dönemde SEDEP’in daha iyi yürütülmesi adına farklı görüşler ele alındı.

Çalıştayın ardından katılımcılara ve diğer misafirlere NEÜ AKEF’te iftar yemeği ikram edildi.

Son Haberler

SELÇUKLU BELEDİYESİ ÖDÜLLÜ KİTAP OKUMA YARIŞMASI BAŞVURULARI DEVAM EDİYOR

SELÇUKLU BELEDİYESİ ÖDÜLLÜ KİTAP OKUMA YARIŞMASI BAŞVURULARI DEVAM EDİYOR

Selçuklu Belediyesi’nin geleneksel hale getirdiği ödüllü kitap okuma yarışmasının başvuruları devam ediyor. 60. Kütüphaneler Haftası etkinlikleri kapsamında 27 Mart’ta online olarak yapılacak olan yarışma 2 farklı yaş kategorisinde gerçekleştirilecek.
SELÇUKLU BELEDİYESİ, “ANADOLU’NUN DİRİLİŞ DESTANI ÇANAKKALE” SERGİSİ BÜYÜK İLGİ GÖRÜYOR

SELÇUKLU BELEDİYESİ, “ANADOLU’NUN DİRİLİŞ DESTANI ÇANAKKALE” SERGİSİ BÜYÜK İLGİ GÖRÜYOR

Selçuklu Belediyesi’nin Çanakkale ruhunu diri tutmak ve ecdadın kanıyla yazılan destanı gelecek nesillere aktarmak amacıyla düzenlediği “Anadolu’nun Diriliş Destanı Çanakkale” sergisi vatandaşlardan yoğun ilgi görüyor.
SELÇUKLU’DA “18 MART ÇANAKKALE ZAFERİ” ANISINA ANLAMLI PROGRAM

SELÇUKLU’DA “18 MART ÇANAKKALE ZAFERİ” ANISINA ANLAMLI PROGRAM

Selçuklu Belediyesi Çanakkale Zaferi’nin 109.yılına özel “18 Mart Çanakkale Zaferi Anma Programı” düzenledi. Çanakkale Zaferi’nin Cumhuriyet tarihimizin başlangıcında bir mihenk taşı olarak sürekli durmaya devam edeceğini ifade eden Selçuklu Belediye Başk