BAŞKAN ALTAY,"GENÇLER SON KALEYE SAHİP ÇIKACAK"

Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Ayşe Kemal İnanç Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi'ni ziyaret etti. Sosyal medyadan öğrencilerin daveti ile okula giden Başkan Altay, "Gençlerin Gözünden 15 Temmuz" konulu programı da izledi.

Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Ayşe Kemal İnanç Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde okuyan bir öğrencinin sosyal medya aracılığıyla daveti üzerine okulu ziyaret ederek öğrencilerle bir araya geldi. Okul idarecileriyle de bir araya gelen Başkan Altay, okulun konferans salonunda öğrenciler tarafından 15 Temmuz hain darbe girişimini unutturmamak üzere hazırlanan "Gençlerin Gözünden 15 Temmuz" konulu programı izledi.

Başkan Altay; "Burası son kale o yüzden bu kaleye sahip çıkmalıyız”

Ülke olarak 15 Temmuz'a kadar olan süreçte de hep bir imtihandan geçtiğimizi ifade eden Başkan Altay,"  Atmış, seksen ve doksan yedi yılında 28 Şubat’ı yaşadık ve aradan yirmi yıl geçti ve 15 Temmuz’u hep beraber yaşadık. İstanbul ve Ankara’daki kardeşlerimiz daha yoğun yaşadılar ama biz de Konya’dan ve diğer şehirlerden ruhumuzun en ince sınırına kadar bunu hissettik. Ama milletimizin kahraman evlatları her zaman olduğu gibi memleket meselesi olduğunda geriye kalan teferruattır diyerek sahaya indiler ve bu belayı başımızdan def ettiler. Gençler şu unutulmasın ki bu mücadele bugün olduğu gibi yarın da devam edecek. Bundan hiç şüpheniz olmasın. Aslında şöyle bir geriye gidersek Çanakkale ile başlayan sürecin öncesinde Malazgirt’in olduğunu görüyoruz" dedi.

Gençlerin 15 Temmuz ruhunu diri tutma adına yaptıkları çalışmalardan dolayı büyük bir mutluluk duyduğunu ifade eden Başkan Altay “Şu anda çok güzel bir iş yapıyorsunuz ve yaşadığımız o günü unutturmamak adına bu tür programları yapmak gerekiyor. Selçuklu Belediyesi olarak bizde gençlerde milli ruhun diri tutulması ve bunları unutturmamak adına Çanakkale programları, Ömer Halisdemir ve Söğüt-Bilecik programları düzenliyoruz. Aslında yapmamız gereken her zaman hazırlıklı olmak. Suriyeli kardeşlerimizin yaşadıkları süreçte sığınacakları ülke olarak Türkiye vardı, burada kardeşleri vardı ve ülke olarak onlara bu zor günlerinde yardımcı olduk. Ama inanın bizim başımıza bir şey gelse gidecek bir yerimiz yok. Burası son durak ve onun için bu kaleye sahip çıkmamız gerekiyor. İşte bu nedenle gençlerimizin bu bilinçle yetişmesi bizim için büyük bir mutluluk. Bu programda emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum” dedi.

Program Okul Müdürü Yahya Akkaya’nın Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay’a hediye takdimi ile sona erdi.