EVLENDİRMEDE DE REKOR SELÇUKLU'NUN

Selçuklu’da 2017 yılı nikah işlemlerinin yoğun olduğu bir yıl oldu. Selçuklu Belediyesi Evlendirme Memurluğu'nda geçen yıl 4424 çift nikah masasına oturdu. 36 farklı ülkeden 472 yabancı uyruklu kişinin  nikahı Selçuklu’da kıyılırken, yaşamlarının en anlamlı "evet" i için özel tarih seçen 65 çift 07.07.2017 tarihinde evlendi.

Selçuklu Belediyesi tarafından yapılan açıklamada 2017 yılında Selçuklu Belediyesi Evlendirme Müdürlüğü’ne 4522 çift başvuru yapmış olup bunlardan 4424 çiftin nikah akdi gerçekleştirildi. Selçuklu ilçemizde ikamet eden ancak nikah akitlerini diğer il ve ilçelerde yaptırmak isteyen 174 çifte de ‘Evlenme İzin Belgesi’ verildi.  98 çiftin ise işlemleri tamamlamış ve kendilerine nikah akitleri için randevu verilmiş; fakat evlenmekten vazgeçtiklerini beyan etmeleri üzerine dosyaları iptal edilmiştir” denildi.

2017 yılında Selçuklu Belediyesi'ne başvurarak evlenen tüm çiftlere Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay  tarafından Kuran-ı Kerim ve Türk Bayrağı hediye edildi.