BAŞKAN ALTAY,"TÜRKİYE'NİN EN BAŞARILI BELEDİYELERİ ARASINDAYIZ"

Hayata geçirdiği temizlik ve geri dönüşüm projeleri ile Çevre Bakanlığı tarafından “Çevre Beratı” ile ödüllendirilen Selçuklu Belediyesi, yürüttüğü geri dönüşüm projeleri ile hem doğayı koruyor hem de ülke ekonomisine ciddi katkılar sağlıyor.Selçuklu Belediyesi, Selçuklu Kaynağında Ayırma Projesi (SELKAP) kapsamında çalışmalarına aralıksız devam ediyor. Proje kapsamında site,market gibi yerlerde geri dönüşüm kafesi/kumbarası, apartmanlarda geri dönüşüm poşeti, okul,kurum ve iş yerlerinde de iç mekan kutuları ile uygulama gerçekleştiriliyor. Ayrıca kapıda yüz yüze eğitim ile konut sakinlerine geri dönüşüm poşeti ve broşür verilerek bilgilendirme yapılıyor.

50 bin adet bez torba dağıtıldı

Selçuklu Belediyesi son 8 yılda 377.510 konutta kapıda yüz yüze eğitim çalışması gerçekleştirdi. Geri kazanım bilincinin oluşturulması amacıyla Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü ekipleri tarafından yıl boyunca birçok çalışma yürütülüyor. Konutlarda yüz yüze eğitim yapan ekipler vatandaşlara poşet ve broşür vererek bilgilendirme yaparken çevre bilincinin genç nesillere kazandırılması amacıyla da Atıksan Toplama Ayırma Tesisi’nde yerinde uygulamalı eğitim yapıyor. Geçtiğimiz yıl 29 okuldan 2.522 öğrenci bu eğitimlere katıldı. Bu çalışmaların yanı sıra bez torba veya bio poşet kullanımını sağlamak ve çevreye olan duyarlılığını arttırmak amacıyla ilçenin farklı noktalarında 50 bin adet bez torba dağıtımı gerçekleştirdi. Ayrıca atık pil kutusu dağıtılan okul, resmi kurum ve muhtarlık ofislerinden 20.326 kg atık pil toplandı.

Geri dönüşüm projeleriyle büyük kazanımlar sağlandı

Sürdürdüğü geri dönüşüm projeleri ile büyük ekonomik kazanımlar sağlayan Selçuklu Belediyesi, 2009 yılından bu yana 127.039 ton karışık ambalaj atığı ve 50.815 ton kağıt toplanırken 863.855 ağacın kesilmesi önlendi. Ayrıca 38.111 ton plastik toplanarak, 533.554.000 kwh enerji tasarrufu, 12.704 ton cam toplanarak, 1.270.400 lt benzin tasarrufu sağlanırken, 12.704 ton metal toplanarak, 16.515.200 kg hammadde tasarrufu sağlandı.

Selçuklu Belediyesi'nin hayata geçirdiği temizlik ve geri dönüşüm çalışmaları ile Türkiye'ye örnek bir belediye olduğunu ve bu çalışmalarla ödüllendirildiğini ifade eden Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, “Çevreci projelerle Türkiye’nin en iddialı ve başarılı belediyeleri arasında yer alıyoruz.Selçuklu’da 8 yıldır sürdürdüğümüz geri kazanım projesi (SELKAP) ile büyük mesafeler kat ettik. Ayrıca yıl boyunca ilçede sürdürdüğümüz eğitim çalışmaları ile geri dönüşümün gelecek adına önemli bir kazanımolduğunu vurguladık. Tüm bu çalışmalarda hemşehrilerimizin desteği ile büyük kazanımlar sağladık. Yeni hizmet yılında da aynı özen ile çevreci projeleri uygulamaya devam edeceğiz.  Bu konuda duyarlılık gösteren tüm hemşehrilerimize teşekkür ediyorum" dedi.