BAŞKAN ALTAY,

Selçuklu Belediyesi ve TİMAV işbirliğinde düzenlenen İLHAM seminerlerinde ilk dönemin kapanış konuğu Hayati İnanç oldu.

Selçuklu Belediyesi ve Türkiye İmam Hatipliler Vakfı (TİMAV) işbirliğiyle düzenlenen İLHAM Seminerleri'nde birinci dönemin kapanışı yapıldı. Dönemin son seminerini TRT’de yayınlanan “Can Veren Pervaneler” isimli programıyla da büyük ilgi gören Hayati İnanç gerçekleştirdi.

Dönemin son etkinliğine Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay'ın yanı sıra 22. Dönem Milletvekili Mehmet Kılıç, TİMAV Başkanı Abdullah Ecevit Öksüz ve çok sayıda öğrenci katıldı.  İLHAM tanıtım filmi ve selamlama konuşmalarının ardından Hayati İnanç,"Şiirlerimizde kişisel gelişim ve tefekkür" konulu söyleşi gerçekleştirdi.

Söyleşi öncesinde bir selamlama konuşması yapan TİMAV Başkanı Abdullah Ecevit Öksüz,"İlham'ın bu derece kurumsallaşmasında ve çok az sayıda öğrenci ile başlamış olduğumuz ilham alma yolculuğunun binlerce kardeşimize ulaşmasında vesile olmalarından dolayı Selçuklu Belediye Başkanımız Sayın Uğur İbrahim Altay beyefendiye huzurlarınızda bir kez daha teşekkürlerimizi, şükranlarımızı arz etmek istiyorum" dedi.

Başkan Altay, "Konya'nın kültür ve sosyal hayatına katkıda bulunuyoruz"

Selçuklu Belediyesi tarafından desteklenen projeler hakkında bilgiler veren Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay," 2015'de 22 proje gerçekleştirilmişti. 2016 ve 2017'de 30'un üzerinde proje gerçekleştirildi. Bu yıl proje çağrısına Sivil Toplum Kuruluşlarımızdan 110'un üzerinde proje geldi. Bu projeler belediyemiz tarafından değerlendiriliyor. İnşallah en kısa sürede açıklanarak yine sivil toplum kuruluşlarımızla birlikte Konya'nın kültür ve sanat hayatına katkı sunmayı arzu ediyoruz" dedi.

Şiirlerin insan yaşamında önemli olduğunu ve anlamlı mesajlar verdiğini aktaran İnanç, “Avukat kimliğinin yanı sıra, sevdalısı olduğu divan edebiyatının şairlerinden örnekler verdi. Eski Türkçeden bugünün Türkçesi'ne tercüme yapmaktan büyük keyif aldığını dile getiren İnanç, hayranlık duyduğu divan edebiyatının birçok ustasından mısralar okudu ve tercümelerini yaptı.

Divan edebiyatının inceliklerinden de bahseden İnanç, söyleşisinde Harun Reşid, Behlül Dâna, Kanuni Sultan Süleyman ve Baki hikâyelerinden örnekler verdi.

Söyleşinin ardından Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay ve Timav Başkanı Abdullah Ecevit Öksüz tarafından İnanç'a hediye takdiminde bulunuldu.