“1 HADİS 1 FİLM” KISA FİLM YARIŞMASINA BAŞVURULAR BAŞLADI

Selçuklu Belediyesi’nin organizasyonuyla düzenlenen ve geleneksek hale gelen “1 Hadis 1 Film" Kısa Film Yarışması için başvurular başladı.

Selçuklu Belediyesi, tarafından düzenlenen ve bu yıl 3.’sü gerçekleştirilecek “1 Hadis 1 Film" Kısa Film Yarışması'na başvurular başladı. Amacı Peygamber Efendimiz (S.A.V)’in hadislerini ve hayatını farklı pencerelerden yorumlamak, anlamak ve anlatabilmek olan yarışma geçtiğimiz yıllarda büyük ilgi görmüştü.

Yurt içi ve yurt dışından kısa filmle ilgilenen tüm amatör ve profesyonel yarışmacıların katılabileceği yarışmanın jüri üyeleri bu yıl da birbirinden değerli isimlerden oluşuyor. Reyting rekorları kıran sevilen dizi Diriliş Ertuğrul’un senarist ve yapımcısı Mehmet Bozdağ, Yönetmen Metin Günay ve Yapımcı-Oyuncu Necati Şaşmaz yarışmanın seçici jüriliğini yapacak. Jüride ayrıca Necmettin Erbakan Üniversitesi İlahiyat Fakültesi ve Selçuk Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi öğretim üyeleri de yer alacak.

“1 Hadis 1 Film" Kısa Film Yarışması'na katılacak yarışmacıların çektikleri 5 dakikadan uzun olmayan eserleri online olarak www.1hadis1film.com üzerinden 17 Aralık 2017 tarihine kadar yüklemeleri, ya da Selçuklu Belediyesi Basın Müdürlüğü’ne elden teslim etmeleri gerekiyor. Ön seçiciler kurulu ve seçiciler kurulunun değerlendirmelerinin ardından başarılı olan eserler için 23 Aralık 2017 tarihinde ödül töreni düzenlenmesi planlanıyor.

Yarışma Sonunda başarılı olan filmler arasından; Birinci olan kısa film, Canon EOS 5D Mark III ve  Canon EF 24-70mm f/2.8L II USM Lens, İkinci olan kısa film Macbook Pro 15 inç 2,5 GHz, Üçüncü olan kısa film ise Phantom 2 Vision Plus Multikopter Seti ile ödüllendirilecek. Ayrıca Seçiciler Kurulu’nun ilk 3 için belirlediği eser dışında, 7 adet film de mansiyon ile ödüllendirilecek.

1 Hadis 1 Film Kısa Film Yarışması için detaylı bilgi almak isteyen katılımcılar, www.1hadis1film.com adresini ziyaret edebilirler.