CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN SELÇUKLU KONGRE MERKEZİNİ AÇTI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Selçuklu Belediyesi tarafından Konya’ya kazandırılan Anadolu’nun en büyük kongre merkezi Selçuklu Kongre Merkezi’nin açılışını yaptı.

Cumhurbaşkanı ve Ak Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan Konyalılarla bir araya geldi. Öğlen saatlerinde Mevlana Meydanında Konyalılara seslenen Erdoğan, daha sonra Selçuklu Kongre Merkezi’nin ev sahipliği yaptığı AK Parti Genişletilmiş İl Danışma Meclisi Toplantısı’na katıldı.

Selçuklu Kongre Merkezinde gerçekleşen ve ulusal kanallar tarafından canlı yayınlanan programda tüm Türkiye’ye seslenen Erdoğan, “Bu muhteşem salonu Konyamıza kazandıran Selçuklu Belediyemizi tebrik ediyorum. Bizi her zaman sevgisiyle, coşkusuyla bağrına basan, kucaklayan Konyamıza şükranlarımı sunuyorum” dedi.

Konya en başından beri bizim yanımızda dimdik durdu diyen Erdoğan, “Biz siyasete milletimizle birlikte başladık, milletimizle birlikte bugünlere geldik, inşallah hedeflerimize de yine milletimizle birlikte ulaşacağız. Konya en başından beri bizim yanımızda dimdik durdu. İçeride ve dışarıda adeta yedi düvele karşı verdiğimiz mücadelede Konya'dan aldığımız destek ve güç bizim için çok önemlidir" dedi.

Selçuklu başkenti olan Konya’nın dünyanın farklı çekim alanlarından biri olacağını ifade eden Erdoğan, “Konya'yı inşallah medeniyetler yarışında çok daha farklı bir konuma oturtmak istiyoruz. Onun için bugüne kadar burada hizmet veren gerek Sayın Başbakanımızdan, gerek milletvekillerimizden, gerek belediye başkanlarımızdan da teşkilatlarımızdan da Allah razı olsun. Hepsinin burada emeği oldu, hepsi ellerinden geleni yaptılar. Çünkü Konya bir Selçuklu başkenti, bir Selçuklu başkenti olarak da biz Konya'ya o layık olduğu hizmetleri vermenin ancak gayreti içinde olabilirdik ve bunu başardığımıza inanıyorum. Konya, çok daha farklı hizmetleri almak suretiyle Anadolu'nun ortasında dünyaya farklı sinyalleri verecektir ve dünyada farklı çekim alanlarından bir tanesi inşallah Konya olacaktır” dedi.

Konuşmalarının ardından Selçuklu Kongre Merkezi’nin açılışını gerçekleştiren Erdoğan, daha sonra bin kişilik ikinci salona geçerek akustik  performans sergileyen sanatçıları dinledi.

Selçuklu Kongre Merkezi Balo Salonunda gerçekleşen AK Parti Konya Milletvekili Erdoğan'ın oğlu Feridüddin Emre Erdoğan ile Beyza Demiral'ın nikah törenine de katılan Erdoğan'a Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay Kongre Merkezi ile ilgili arzda bulundu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a, TBMM Başkanı İsmail Kahraman, Başbakan Binali Yıldırım ile beraberlerindeki heyet katıldı.