BAŞKAN ALTAY KONYA'YA İLK KEZ GELEN GENÇLERLE BULUŞTU

Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Selçuk Üniversitesi Sosyal Bilimler Meslek Yüksek Okulu'nu ziyaret etti.

Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, üniversite eğitimi için Konya’ya gelen öğrencilerle tanışmak amacıyla gerçekleştirdiği üniversite ziyaretlerine devam ediyor.Üniversite öğrencilerin şehre uyum sürecine katkı sağlayan ziyaretler, Selçuk Üniversitesi Sosyal Bilimler Meslek Yüksek Okulu ile devam etti. Ziyarette Başkan Altay, öğrencilere Konya, Selçuklu Medeniyeti ve öğrenci faaliyetleri hakkında bilgiler verdi.

Konya’nın tarih ve medeniyet şehri olduğunu ifade eden Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay,“Konya 1096’dan 1308’e kadar Selçuklu Devletine başkentlik yapmış bir şehir. Onun için çok önemli Selçuklu eserleri ilçemizde ve ilimizde mevcut. Ayrıca Üniversitemizin adı da bu medeniyetten geliyor ve bizim en önemli markalarımızdan birisi de Selçuk Üniversitesi. Onun için sizler bizim için kıymetlisiniz” dedi.

Selçuklu Belediyesi olarak üniversite öğrencilerine yönelik birçok faaliyet sürdürdüklerini ifade eden Başkan Altay,”Selçuklu Belediyesi Talha Bayrakçı Gençlik Merkezi ve Selçuklu Gençlik Meclisi eliyle yürütüyoruz. Gençlik merkezimizde birçok sosyal faaliyet düzenleniyoruz. Öğrenci toplulukları ve sivil toplum kuruluşlarıyla çeşitli programlar yürütülüyor. Sizleri buradaki çalışmalara katılmaya davet ediyorum.Orada olmanızdan mutluluk duyarız. Ayrıca belediyemizin merkezde birçok sosyal tesisi var. Bunlardan da faydalanmanızı arzu ederiz” dedi.

“Projelerinize destek veriyoruz”

Selçuklu Belediyesi proje destek programını anlatan Başkan Altay, “Öğrenci toplulukları olarak başvurduğunuz da belediyemizin bir proje destek programı var. Selçuklu Belediyesi olarak her yıl birçok projeye destek veriyoruz. Kasım ayı içerisinde ilan ediyoruz. Aralık ayı içinde de uygun projeler destekleniyor. Bu yıl 32’ye yakın projeye 3 milyon TL kaynak aktardık. Sizler de hem mevcut öğrenci topluluklarında hem de yeni topluluklar oluşturarak bundan faydalanabilirsiniz. Bununla hem size bir ufuk olsun istiyoruz hem de belediyemizin bir etkinliği oluşuyor” dedi.

“Şehri sevin ve yaşayın”

Selçuklu Belediyesi “Şehrimi Tanıyorum” projesi ile öğrencilere Konya’yı ve Selçuklu’yu tanıtmak istediklerini ifade eden Başkan Altay,“ Bir günlük bir programla, profesyonel rehber eşliğinde Konya’yı size tanıtmak istiyoruz. Vakti olan arkadaşların da bu etkinliğe katılmasını arzu ediyoruz. Özellikle merkezde, Sille’de ve Kelebeklerde bulunan güzellikleri görmenizi istiyoruz. Belki birçok arkadaşımız Bosna Hersek’te yaşıyor ve üniversite ile Bosna Hersek arasında gidip geliyor. Ama bizim yaşayan bir şehrimiz var. Sosyal imkanları, öğrenci faaliyetleri ve üniversitenin eğitim seviyesi ile iyi bir yerde bulunuyorsunuz. Şehri tanımaya çalışın, bol bol gezin ve şehri sevin” dedi.

Başkan Altay, ziyaretin sonunda ders arası veren öğrencilerle de sohbet etti.